SP v veslanju: Hrvat zaključil na 15. mestu

Na svetovnem prvenstvu v veslanju je skifist Rajko Hrvat v finalu C zasedel 3. mesto. Jutri še dvojni četevrec.

Objavljeno
30. avgust 2013 10.09
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Čungdžu - Svoje nastope na SP v veslanju je v Južni Koreji zaključil Rajko Hrvat. V finalu C je osvojil tretje mesto, skupno pa je bil 15.

Rajko je na začetku sezone in v nadaljevanju prikazal dobro formo, zato smo na SP pričakovali malce boljši rezultat. Žal je prišlo do poškodbe, zaradi katere do zadnjega trenutka nismo vedeli, ali bomo lahko šli na prvenstvo ali ne. Če pogledam skupno, lahko rečem, da je glede na vse dogodke tretje mesto v C finalu dober dosežek. Pričakovanja pred poškodbo pa so bila nekje v vrhu B finala,« je povedal njegov trener Iztok Butinar.

Hrvat ima za seboj dolgo sezono, saj je nastopil na vseh velikih mednarodnih tekmah, na evropskem prvenstvu (osmo mesto), sredozemskih igrah (četrto mesto) in svetovnem pokalu v Luzernu (15. mesto v dvojnem dvojcu). Zaključne priprave pred SP mu je pokvarila poškodba reber (stresna fraktura), ki jo je do prvenstva le deloma saniral in mu je otežila nastope v Koreji.

Jutri bo na sporedu še zadnja tekma za slovenskega dvojnega četverca. Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec bodo nastopili zjutraj po slovenskem času.