Spektakel na Iliriji za slovo Jerneja Godca

S poslovilno tekmo v Tivoliju je Jernej Godec tudi uradno končal svojo plavalno pot.

Objavljeno
19. december 2015 21.09

Ljubljana - Domala vsi slovenski reprezentanti kot tudi številni svojci in prijatelji so danes ob bazenu v Tivoliju obeležili konec športne kariere slovenskega plavalca Jerneja Godca. Čeprav zadnja leta ni več nastopal za reprezentanco in se posvečal akademski poti, je za dokončno slovo še enkrat skočil v bazen in odplaval 25 m delfin.

Dvakratni olimpijec in udeleženec štirih svetovnih prvenstev morda nikoli ni pokazal vsega svojega plavalnega znanja, saj je skoraj takoj po osvojeni kolajni na mladinskem evropskem prvenstvu v nadaljeval zahtevno študijsko pot na Berkeleyju. »Mislim, da je tako, kot se je izšlo, najboljše,« pa je ob slovesu na vprašanje, če mu je žal, da se ni v celoti posvetil plavanju, odvrnil 29-letni Godec, ki se je maja v ZDA tudi poročil, zdaj pa načrtuje selitev v New York. Februarja bo na univerzi Harvard v Bostonu diplomiral iz molekularne in celične biologije.

Na Iliriji je sicer danes po dopoldanskih odločitvah na 50 m delfin in hrbtno, ter 100 m prosto, prsno, delfin, hrbtno in mešano, je popoldan ob spremljavi glasbenih in zvočnih efektov ter nastopu slovenskih sinhronih plavalk potekal še challenge na izpadanje. V ženski konkurenci je finale na 50 m prosto po petem nastopu dobila Velenjčanka Nastja Govejšek, ki je bila boljša od Anje Klinar. V moški konkurenci je zmagal Mariborčan Martin Bau pred Velenjčanoma Žigo Cerkovnikom in Kristijanom Mežo.

Vrhunec je sledil ob koncu večera, ko je evropski prvak Damir Dugonjić krepko ugnal glavnega slovenskega tekmeca Petra Johna Stevensa, študenta univerze Tennessee, ki doma preživlja božične praznike. Z izidom 26,33 je bil Dugonjić le desetinko počasnejši kot v Izraelu, kjer je pred 14 dnevi osvojil naslov evropskega prvaka.