Špela Ponomarenko Janić še petič na stopničkah

Potem ko je bila včeraj v svetovnem pokalu na mirnih vodah v Beogradu 2. na 500 m, je dosežek ponovila še na 200 m. 

Objavljeno
04. junij 2017 19.53
J. P.
J. P.

Beograd - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je vpisala še eno odlično uvrstitev na preizkušnji svetovnega pokala v Beogradu. Na 200-metrski razdalji je namreč zasedla drugo mesto, v finalu A pa je morala premoč priznati zgolj mladi Švedinji Linnei Stensils, ki je bila hitrejša za pet stotink. Tak razplet se je nakazoval že po včerajšnjem polfinalu.

Na zmagovalnem odru se je znašla še Poljakinja Marta Walczykiewicz, ki je za zmagovalko zamudila skoraj dve desetinki. Na tej razdalji je tekmovala še druga slovenska predstavnica, mlada Anja Osterman, ki je v finalu B vpisala drugi čas natanko desetinko za zmagovalko, Poljakinjo Dominiko Wlodarczyk, skupno je to zadostovalo za enajsto mesto. Enako uspešna je bila že včeraj na daljši, 500-metrski razdalji, na kateri je 35-letna Primorka Ponomarenkova Janićeva prav tako vpisala drugi čas, hitrejša od nje je bila zgolj Belorusinja Volha Hudženka, ločilo ju je 0,328 sekunde.

»Vsi svetovni pokali so bili vrhunski, na petih tekmah sem petkrat stala na odru, kar se mi prej ni posrečilo še nikoli. Včerajšnja tekma je bila dobra, morda nekoliko valovita, a rezmere so bile enake za vse. Danes sem uspešno štartala in v cilj priveslala kot druga, enako kakor na Portugalskem. Upam pa, da se v nadaljevanju sezone stotinke kdaj obrnejo tudi v mojo korist. Na Portugalskem je bila razlika še manjša, a zame imajo kolajne enako težo. Na tekme smo šli skorajda s čistega treninga, letos sem prvič vadila v skupini, dekleta smo že na treningih tekmovala med seboj in se spodbujala, pokazalo se je, da smo že dobro pripravljena, imamo pa še precej rezerv,« je dosedanjo sezono za STA ocenila Janićeva.

Drugi del bo ponudil dve veliki tekmovanji - čez poldrugi mesec evropsko in konec avgusta še svetovno prvenstvo. Na evropskem bo Špela tekmovala v dvojcu in še eni disciplini v enojcih, natančni program nastopov pa bodo v njeni ekipi dodelali v prihodnjih dneh: »Vse dosedanje preizkušnje so bile testne pred EP. Vse jemljemo tako, da vidimo, kje smo, kaj smo naredili dobro in kaj še manjka pred obema prvenstvoma, svetovno je kajpak glavni cilj sezone.«