Špilerjeva v krogu, Kozmus med navijači

Slovenska atletinja Barbara Špiler bo danes nastopila v Brežicah, ki bodo gostile zadnji miiting mednarodne lige VN Vzajemne.

Objavljeno
19. september 2012 13.26
D. L., šport
D. L., šport
Brežice – Mednarodno ligo za VN Vzajemne bodo sklenili Brežičani. Z današnjim mitingom bodo nadomestili odpovedano tekmo v Mariboru, kjer so najprej prosili za preložitev, potem pa se tekmovanju odpovedali.

Brežiški miting bo po prijavnem seznamu nekaj skromnejši. Konec sezone so namreč najboljši reprezentanti z mislimi na dopustu ali v prihodnji sezoni. Med zanimivejšimi disciplinami bo moški skok ob palici z dvobojem med domačim junakom Jurijem Rovanom in Andrejem Poljancem iz novomeške Krke. Razen Rovana bo domače navijače ogrela še metalka kladiva Barbara Špiler. Dobitnica petih kolajn z mladinskih svetovnih in evropskih prvenstev ter olimpijskih dnevov mladih ima za sabo prvo sezono v članski konkurenci, s katero je dobro opravila. Po evropskem prvenstvu in olimpijskih igrah bo od dobre priprave za sezono skušala na domačem štadionu izvleči še kak dober dosežek, četudi ob sebi ne bo imela enakovredne tekmice. Primoža Kozmusa zaradi poškodbe ne bo v krogu za izmet, zato pa bo med navijači.

Nekaj več napetosti se obeta v teku na 100 m za ženske s Saro in Lauro Strajnar, ki jima bo za motiv Hrvatica Marina Banović, medtem ko bo imel pri moških bržkone glavno besedo Jan Žumer. Skakalec v višino Rožle Prezelj ima zmago zanesljivo že v žepu, ker ne bo imel enakovredne konkurence, od tujih atletov pa bosta bržkone največ pozornosti vzbudila Ukrajinec Sergej Borodin in Hrvat Mateo Ružić z najboljšima prijavljenima časoma v teku na 400 m.

Miting se bo začel ob 15. uri.