Sredstva, namenjena Vesni Rožič, v fundacijo za mlade šahiste

Akcija za pomoč preminuli mladi šahistki se je končala, denar v Fundacijo Vesne Rožič.

Objavljeno
12. september 2013 13.52
Vesna Rozic
Š. Ro. Delo.si
Š. Ro. Delo.si

Ljubljana - Odmevna dobrodelna akcija zbiranja sredstev je bila za mlado šahistko Vesno Rožič, ki je nedavno umrla za rakom, žal prepozna. Rdeči križ, Šahovska zveza Slovenije in oče šahistke Adrijan Rožič so se zavzeli, da se ta sredstva zdaj namenijo za ustanovitev Fundacije Vesne Rožič, za razvoj in morebitno zdravljenje mladih šahistov.

V akciji zbiranja finančne pomoči za stroške zdravljenja Vesne Rožič, ki ni bila samo izredno uspešna šahistka, ampak tudi uspešna študentka Medicinske fakultete v Ljubljani, so darovalci, posamezniki iz Slovenije in številnih držav sveta (Evrope, Azije, Severne in Južne Amerike), podjetja, zavodi in strokovne institucije, zbrali 143.213 evrov. Iz te vsote so očetu povrnili stroške zdravljenja in bivanja v Nemčiji (41.179 evrov).

Preostanek finančnih sredstev (106.026 evrov) bi po skupnem predlogu ŠZS, RK Slovenije in Rožiča namenili za ustanovitev Fundacije Vesne Rožič, tudi z namenom, da ostane njeno ime trajno zapisano v šahovsko zgodovino Slovenije.

»Danes končujemo zbiranje finančne pomoči za Vesno Rožič in se vsem darovalcem z velikim spoštovanjem zahvaljujemo za prispevek in pomoč,« je po odmevni akciji dejal sekretar ŠZS Primož Kokalj.

Vesna Rožič je konec avgusta v 27. letu starosti umrla za rakom. Bila je ena najbolj nadarjenih šahistk, njene uspehe  pa so zasenčile zdravstvene težave.