Stevensu rekord in rezultat ljubljanskega mitinga

Na 42. plavalnem mitingu za pokal mesta Ljubljane se mu je to na 50 m prsno (28,38) posrečilo kljub močnemu nalivu. 

Objavljeno
21. maj 2017 18.56
hočevar stevens
J. P.
J. P.

Ljubljana - Kopališče na Kodeljevem je gostilo že 42. plavalni miting za pokal mesta Ljubljane, najboljši posamični dosežek pa se je posrečil Petru Johnu Stevensu (Triglav), ki je kljub močnemu nalivu na 50 metrov prsno s časom 28,38 postavil nov rekord mitinga. Obenem je zmagal tudi na 100 metrov prsno in bil tretji v nastopu za trening na 50 metrov delfin.

»Ta rekord sem si želel in ga tudi napovedal. Letos imam visoke cilje tudi na 100 m prsno, a je bila ljubljanska tekma zame prva letošnja v 50-metrskem bazenu, zato je bil poudarek na tehniki in frekvenci,« je v izjavi za STA poudaril lanski evropski podprvak iz Londona in dobitnik srebra tudi na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Kanadi.

Za najboljši ženski dosežek med slovenskimi reprezentantkami je z 2:02,52 poskrbela Radovljičanka Anja Klinar na 200 metrov prosto, medtem ko je zelo soliden izid v izredno težkih razmerah, ki so žal vsakdan ljubljanskega plavanja, s časom 4:20,25 ob zmagi na 400 metrov prosto zabeležila tudi Ravenčanka Gaja Natlačen.

Med moškimi se je zmag na 200 in 400 metrov prosto veselil še en ravenski reprezentant Martin Bau, sicer pa je Tjaša Pintar že včeraj zmagala na 100 metrov prsno in njena radovljiška klubska kolegica Špela Perše danes na 1500 metrov prosto. Na mitingu ni bilo olimpijskih kandidatov iz ljubljanskih klubov. Mladinski reprezentantki Tara Vovk (Ljubljana) in Neža Klančar (Olimpije) sta bolni, slovenski rekorder na 100 metrov prosto Anže Tavčar pa ima še študijske obveznosti onkraj »luže«