Stipe Miočić piše zgodovino (VIDEO)

Ameriški zvezdnik borilnih veščin hrvaških korenin je za nov tehnični nokavt potreboval le dve minuti in 22 sekund.

Objavljeno
14. maj 2017 13.04
UFC 211 Mixed Martial Arts
J. P.
J. P.

Dallas - Ameriški zvezdnik mešanih borilnih veščin hrvaških korenin Stipe Miočić piše zgodovino. Drugič zapored je namreč ubranil naslov svetovnega prvaka UFC v težki kategoriji, potem ko je sinoči v Dallasu s tehičnim nokavtom v uvodni rundi po dveh minutah in 22 sekundah snel skalp nekdanjemu šampionu, Brazilcu Juniorju dos Santosu.

Miočić je tako postal prvi borec v zgodovini UFC, ki je v težki kategoriji že drugič ubranil naslov prvaka (in peti v vseh težnostnih kategorijah). Osvojil ga je pred natanko letom dni, lanskega 14. maja, ko je v Curitibi z nokavtom v prvi rundi odpravil domačega tekmeca Fabricia Werduma, podobno pa se je - z nokavtom po manj kot štirih minutah in pol - razpletel tudi obračun 10. septembra v Clevelandu, ko je šampionski pas prvič ubranil po zmagi nad v Veliki Britaniji rojenim Nizozemcem Alistairjem Overeemom

Prekaljeni 34-letni Miočić se je sinočnjemu leto mlajšemu brazilskemu nasprotniku maščeval za poraz po enotni sodniški odločitvi 13. decembra 2014 v Phoenixu. Američan, ki je čertrtič zapored zmagal že v prvi rundi, je v dobrih sedmih letih v dosedanjih 19 dvobojih izvlekel 17 zmag, od tega trinajst z nokavtom. »Posrečilo se nam je! Hvala vsem za podporo. Nadaljeval bom zmagovalni niz in še naprej rušil rekorde,« je po novem uspehu čivknil Miočić.