Štirinajsta zvezdica za ACH Volley (FOTO) 

Odbojkarji ACH Volleyja so v Tivoliju na peti tekmi vendarle strli odpor Calcita in 14. postali državni prvaki.

Objavljeno
27. april 2017 21.41
Odbojka finale DP
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - ACH Volley je težje od pričakovanj, a vendarle prišel še do 14. zvezdice v bogati klubski zgodovini. Na peti tekmi so v Tivoliju pred okrog 2000 gledalci s 3:0 premagali odbojkarje Calcit Volleyja, ki na odločilni tekmi niso bili kos razigranim Ljubljančanom.

Calcit je le v prvem nizu nudil dober odpor in prišel do 21 točk, v naslednjih dveh pa je ACH z razigranim Grkom Apostolosom Armenakisom na čelu brez težav dobil in prišel do naslova državnih prvakov. Armenakis je dosegel 15 točk, dobro sta igrala tudi Žiga Štern s 13 in Jan Pokeršnik z devetimi točkami. Pri Calcitu je bil najbolj razpoložen Maxson Pererira, ki je dosegel 13 točk, kapetan Andrej Štemberger Zupan pa 10. 

»ACH Volley vedno, ko je treba, igra svojo najboljšo igro. Moje sporočilo pred tekmo fantom je bilo, da morajo držati skupaj, igrati drug za drugega, se boriti drug za drugega in se ne obremenjevati s tekmecem. Danes se taktično nismo postavili nič drugače kot prejšnjo tekmo, mislim pa, da je bil pristop danes tisti, ki je odločil tekmo,« je bil novega naslova državnih prvakov vesel trener ACH Volley Zoran Kedačič.

Kljub porazu v finalu je Calcit lahko zelo zadovoljen s svojo sezono, v pokalu so presenetili ACH in prišli do lovorike, v finalu državnega prvenstva pa so zelo drago prodali svojo kožo. »Ljubljančani so imeli odgovore na vse, kar smo poskušali, pri nas pa je manjkal kakšen igralec, ki bi potegnil ta voz za sabo. Ampak nimamo kaj, nekateri naši igralci so bili prvič v takšnem položaju, toda vse to je proces. Upam, da so se igralci iz tega kaj naučili in da jim bo to koristilo v prihodnosti,« ni bil preveč razočaran trener Kamničanov Gašper Ribič. Odbojkarska sezona na domačih tleh se zaključuje, napete finalne tekme pa so bile dobra napoved pred prihajajočimi reprezentančnimi akcijami.

ACH Volley : Calcit Volleyball 3:0 (21, 19, 17) - v zmagah 3:2

Dvorana Tivoli, gledalcev 2000, sodnika Skudnik (Mežica) in Seifried (Maribor).
ACH Volley: Kozamernik 8, J. Kovačič (L), Purič 5, Ž. Štern 13, J. Pokeršnik 9, Buculjević 3, Armenakis 15 - prva postava; Flajs, Satler, Pleško in Jurič niso igrali; Calcit Volleyball: Štalekar 3, Hribar (L), Pereira 12, J. Brulec 2, Kotnik 4, Štembergar Zupan 10, Videčnik 4 - prva postava; Novljan, Okroglič, Vidmar 1, Lakner; Golob (L), Ratek in Konjedic niso