Surova moč Anthonyja Joshue strla tudi Klička

Boksarskega spektakla leta na londonskem štadionu Wembley je bilo konec v enajsti rundi po tehničnem nokavtu.

Objavljeno
30. april 2017 02.28
BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-KLITSCHKO/
J. P.
J. P.

London - Namesto nogometnega je londonski štadion Wembley sinoči gostil boksarski spektakel leta, v pravcati poslastici, ki si jo je na razprodanem prizorišču ogledalo 90.000 srečnežev, pa je čudežni Britanec Anthony Joshua upravičil vlogo favorita in s tehničnim nokavtom v enajsti rundi vendarle strl odpor čvrstega Ukrajinca Vladimirja Klička, dolga leta nedotakljivega v težki kategoriji. S tem se je 27-letni in 198 centimetrov visoki Otočan okitil z naslovom svetovnega prvaka po različicah IBF, WBA in IBO.

Gledalci so imeli kaj videti! Kličkove težave so se začele v peti rundi, ko je Joshua napadel na vso moč in ga poslal na tla, kar pa 41-letnega Ukrajinca ni omajalo, temveč je vrnil milo za drago že rundo pozneje. Vrhunec je prišel v enajsti rundi, začetek Kličkovega konca je bil izjemen Angležev aperkat. Potem ko se je poraženec drugič znašel na tleh, se je mukoma še vrnil v dvoboj, a že trenutek pozneje se na vrveh ni mogeč več ubraniti surovih udarcev domačega zvezdnika, ki je tako v 19. dvoboju vpisali še 19. zmago. Je pa res, da je Vladimir (izgubil je drugič zapovrstjo, ponovno proti Britancu) med vsemi njegovimi tekmeci doslej zdržal najdlje - ostali so namreč popadali že do sedme runde.

»V boksu je treba ego pustiti zunaj in tekmecu izkazati spoštovanje. Poklon Vladimirju! Nisem perfekten, vedno pa se trudim. V treh letih in pol imam 19 dvobojev in 19 zmag. Tyson Fury, kje si?« je zmagovalec takoj po dvoboju namignil, koga si želi imeti naslednjega na seznamu. Njegov rojak, ki je Ukrajinca predlani ravno tako spravil na kolena, pa je nemudoma čivknil: »Dajva, zaplešiva!« Kličko je nov poraz športno prenesel: »Zmagal je boljši. Načrtoval sem, da se mi bo posrečilo, toda nasprotnik je bil boljši in mu lahko zgolj čestitam.«