Svetovni prvak Takahaši zapušča led

Eden najpriljubljenejših japonskih športnikov, umetnostni drsalec Daisuke Takahaši, napovedal tekmovalno slovo.

Objavljeno
14. oktober 2014 14.11
FIGURESKATING/JAPAN-TAKAHASHI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Tokio - Nekdanji svetovni prvak v umetnostnem drsanju, Japonec Daisuke Takahaši, se je pri 28 letih odločil dokončno zapečatiti športno pot. »Nisem še prepričan, kaj bom počel v prihodnje, prepričan pa sem, da ne bom več nadaljeval kariere,« je zatrdil drsalni šampion izpred štirih let. Ob tem je nanizal še dve srebrni odličji s svetovnih prvenstev (2007 in 2012), medtem ko je bil na olimpijskih igrah 2010 v Vancouvru bronast.

»Da bom lahko storil nov korak na moji življenjski poti, moram najprej potegniti črto pod dosedanji del in končati treninge in tekmovanja v umetnostnem drsanju, ki je bilo doslej osrednja točka mojega življenja, na to obdobje pa se oziram z velikim veseljem,« je pojasnil komaj 165 centimetrov visoki Japonec, v domovini sicer eden najpriljubljenejših športnikov.

Zaradi poškodbe vezi desnega kolena je moral izpustiti sezoni 2008 in 2009, s tovrstnimi težavami se je spopadal tudi v zadnjem obdobju. Letos je bil kljub kronični poškodbi šesti na olimpijskih igrah v Sočiju, nato pa so bile bolečine prehude, da bi nastopil še na svetovnem prvenstvu v domači Saitami.