Tadeja Sodec balinarska evropska prvakinja

V finalu klasične igre na EP je slovenska balinarka Tadeja Sodec s 13:2 odpravila Hrvatico Teo Čančarević.

Objavljeno
05. oktober 2013 16.01
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Split – Slovensko balinanje je zabeležilo novi sijajen uspeh. Na evropskem prvenstvu za dekleta v Komiži se je namreč Tadeja Sodec v klasični igri okitila z zlatim odličjem, potem ko je v finalu s 13:2 odpravila glavno domačo adutinjo Teo Čančarević. S tem je Sodčeva oplemenitila dosežek iz štafetnega zbijanja, v katerem se je skupaj z Nino Novak veselila bronaste kolajne, zmagali pa sta Francozinji Barbara Barthet in Melanie Fabry.

Finalni obračun v »klasiki« je bil izenačen in negotov le na začetku, po vodstvu Slovenke s 6:1 pa Hrvatica ni več našla pravih odgovorov v bližanju, zgrešila je precej krogel, naša reprezentantka pa je iz menjave v menjavo nabirala točke in se brez težav veselila zmage.

»Vedela sem, da ne bom smela poklekniti pod psihičnim pritiskom domačih navijačev v polni dvorani. Ko sem si zagotovila tri točke zaloge, sem bila na igrišču še zanesljivejša. Navdušena sem nad razpletom,« se je po velikem uspehu upravičeno smejalo 24-letni šampionki iz Škrilj nad Igom, letos tudi že zmagovalki sredozemskih iger v natančnem zbijanju, lani pa svetovni prvakinji v krogu.