Takšne prednosti se med elito ne zapravlja

Odbojka: ACH Volley je imel v Gdansku na dosegu roke prvi osvojen niz v tej sezoni LP.

Objavljeno
17. december 2015 22.37
Odbojka
Janez Porenta
Janez Porenta

Gdansk – Že po 4. kolu skupine F odbojkarske lige prvakov slovenski šampion ACH Volley niti teoretično nima več možnosti za preboj v izločilne boje. Vpisal je namreč še četrto ničlo brez osvojenega niza, čeravno je imel v zadnjem delu na gostovanju pri favoriziranem Gdansku idealno priložnost, da bi vknjižil vsaj častnega.

Vodstva sedmih točk (19:12), z naskokom najvišjega v tej sezoni med evropsko klubsko elito, Ljubljančani enostavno ne bi smeli izpustiti iz rok. Gostitelji so bili tedaj na kolenih, njihova igra je bila raztrgana, voz gostov pa je uspešno vlekel ameriški korektor Eric Mochalski, najučinkovitejši med vsemi igralci v dosedanjem delu lige prvakov s povprečno več kot šestimi doseženimi točkami na niz.

A poljski podprvak je še pravočasno strnil vrste, počasi nižal zaostanek, svoje pa je prispeval tudi trenerski lisjak Andrea Anastasi, ki je v ključnih trenutkih k servisu poslal komaj polnoletnega rezervista Kamila Debskega, ki je Gdansk vnil v igro. V končnico je ACH Volley odnesel še tri točke naskoka (21:18), nato pa je k začetnemu udarcu stopil še drugi rezervist, korektor Damian Schulz, in bil najzasluženjši za delni izid 4:0 in popoln zasuk, ki je Gdansk popeljal do zmage.

Ljubljanski trener dr. Bogdan Kotnik ni mogel računati na prvega organizatorja igre Michala Kozlowskega, ki je z ekipo še nemoteno pripotoval v svojo domovino, tik pred zdajci pa ga je zadela trebušna gripa, zaradi katere seveda ni mogel v igro. Slovenski prvak je odigral najboljšo tekmo v tej sezoni lige prvakov, veseli pa, da si je v polju privoščil še sprejemljivo število lastnih napak – osem oziroma le eno več od tekmeca. Tako pri servisu kot pri bloku je bil povsem enakovreden Gdansku, le sprejem in napad sta bila nekoliko slabša. V obeh prvinah je pri domačih blestel kapetan Mateusz Mika, ki je bil v napadu kar 82-odstotno uspešen!