Taljat in Božič tekmovalno leto zapečatila z zmago

Na novi olimpijski progi v Riu sta bila za več kot tri sekunde in pol hitrejša od prvih zasledovalcev v finalu dvojcev.

Objavljeno
30. november 2015 11.54
OLY-2016-RIO-CANOEING-TEST
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro - Slalomisti na divjih vodah so minuli konec tedna v okviru tekmovanja Aquece Rio opravili testne nastope na novi olimpijski progi v Riu, med junaki pa sta se znašla tudi primorska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta si v finalu dvojcev za več kot tri sekunde in pol pokorila celotno močno konkurenco. Najhitrejša sta bila že v polfinalu, nato pa v zadnjem nastopu dosežek popravila še za dve sekundi. Še najbolj sta se jima približala Britanca David Florence in Richard Hounslow, ki pa sta si privoščila dve sekundi kazenskega pribitka zavoljo dotika.

Že v polfinalu je nastope zapečatil kanuist Benjamin Savšek, ki je bil pred tem najhitrejši v kvalifikacijah in izločilnih vožnjah. Tudi v polfinalu je bil na brzicah najprepričljivejši, a je pri desetih vratih storil veliko napako in si prislužil kar 50 kazenskih sekund, kar ga je potisnilo na enajsto mesto, zmagal je Florence. Med kajakaši je bil Peter Kauzer deseti, medtem ko je kajakašica Urša Kragelj s težavami končala že v kvalifikacijah. Slovenska reprezentanca bo na olimpijskem prizorišču ostala še na enotedenskih pripravah.

So pa preizkušnjo sodniki posvetili v spomin nedavno preminuli slovenski kolegici Patriciji Štrukelj, ki je bila kot mednarodna sodnica članica organizacijske ekipe tekmovanj na Soči in v Tacnu, zato je tragična novica globoko prizadela tudi njene sodelavce iz tujine.