Tetjuhin še vedno nima dovolj

Zdaj že legendarni ruski odbojkar Sergej Tetjuhin bo vsaj še eno sezono igral v dresu Belgoroda.

Objavljeno
01. junij 2017 10.28
N. Gr.
N. Gr.
Belgorod -  Nekdanji ruski odbojkarski reprezentant Sergej Tetjuhin je danes sporočil, da je z ekipo Belogorie Belgorod svojo pogodbo podaljšal še za eno sezono. Enainštiridesetletni sprejemalec je z ekipo iz Belgoroda osvojil pet naslovov evropskega klubskega prvaka in velja za eno največjih imen evropske odbojke v zadnjih 20 letih. 

»Da, ostajam v klubu in bom še naprej igral. Ali obstaja možnost, da postanem trener? V tem trenutku še nisem pripravljen odgovoriti na to vprašanje. Trenutno še vedno razmišljam kot igralec,« je za ruske medije dejal Tetjuhin, ki je v Rio de Janeiru dobil čast, da je nosil rusko zastavo ob svečanem odprtju iger.

V svoji bogati karieri je Tetjuhin, ki se je rodil v Fergani v Uzbekistanu, osvojil šest naslovov evropskega klubskega prvaka, pet z Belgorodom, enega pa z Zenitom iz Kazana, z rusko izbrano vrsto pa je bil olimpijski prvak leta 2012 v Londonu, svetovni podprvak leta 2002 v Argentini, trikrat evropski podprvak, leta 2002 pa je osvojil tudi svetovno ligo.