Thorpe ne najde zmagovite forme izpred petih let

Ian Thorpe je že zaključil s svojimi nastopi na svetovnem pokalu v Singaporju, saj se ni uvrstil v finale 100 metrov delfin.

Objavljeno
05. november 2011 09.26
Posodobljeno
05. november 2011 09.26
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Singapur - Avstralski plavalni zvezdnik Ian Thorpe je slabo nastopil na tekmi svetovnega pokala v Singapurju. Avstralski zvezdnik, ki se je po petletnem premoru zdaj odločil za vrnitev v bazene, je v petek osvojil sedmo mesto na 100 metrov mešano, dan kasneje pa se ni uvrstil v finale 100 metrov delfin, s čimer je že zaključil z nastopi na tem tekmovanju, piše STA.

V sobotnem predtekmovalnem nastopu na 100 delfin je bil Thorpe tretji v svoji skupini s časom 54,09, osvojil je skupno 11. mesto. Za rojakom Chrisom Wrightom, ki je zmagal, je zaostal debeli dve sekundi.

»Seveda sem si danes želel priti v finale. Nisem nastopil dovolj odločno, hkrati pa je bila tudi sama tehnika plavanja nekoliko nerodna. Razočaran sem, saj sem mislil, da bom vendarle prišel do boljšega rezultata. Že ko sem se odločil za vrnitev v bazene, sem dejal, da bom potreboval vsaj tri leta, da pridem v staro formo. Želim si, da vendarle ne bi trajalo tako dolgo, zato dajem vse od sebe. Na trenigih namreč treniram zelo dobro, težave pa imam na uradnih tekmovanjih,« je po koncu svojih nastopov pojasnil Thorpe.

Devetindvajsetletni Avstralec je bil iz plavalne karavane odsoten pet let, s to tekmo svetovnega pokala v kratkih bazenih v Singapurju pa je začel priprave na olimpijski nastop v Londonu 2012. V svoji karieri je med drugim osvojil pet zlatih olimpijskih kolajn, 11 naslovov svetovnega prvaka in postavil 13 svetovnih rekordov.