Tiger Woods ni več najvrednejša športna znamka

Na vrhu Forbesove lestvice ga je zamenjal košarkarski zvezdnik LeBron James, ki »tehta« 37 milijonov dolarjev.

Objavljeno
10. oktober 2014 18.27
Brazil Basketball NBA Rio Cleveland Cavaliers
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

NewYork - Na vrhu lestvice najvrednejših športnih znamk po izračunu revije Forbes je prišlo do zamenjave, saj je mimo zvezdnika golfa Tigerja Woodsa, ki je imel mesto na vrhu zagotovljeno vse od leta 2007, švignil košarkarski as LeBron James. Povratnik k moštvu lige NBA Cleveland Cavaliers finančno »tehta« 37 milijonov ameriških dolarjev, v letu dni je izven parketa zaslužil 53 milijonov »zelencev«. Njegova vrednost je poskočila za deset milijonov.

Tik za njim je Woods, ki mu vrednost (36 milijonov) ni toliko padla zaradi slabših rezultatov kot bolj zavoljo prekinitve dolgoletne pogodbe s pomembnim proizvajalcem videoigric. Za obema se je kot najvišje rangirani evropski športnik znašel švicarski teniški igralec Roger Federer (32 milijonov), več kot dvajset milijonov (29) je vreden še drugi golfist Phil Mickelson.

V udarni deseterici sta tudi dva nogometaša, Realov Portugalec Cristiano Ronaldo (17 milijonov) je na sedmem mestu ocenjen bolje kot devetouvrščeni Barcelonin Argentinec Lionel Messi (12 milijonov). Lani sta bila virtuoza z žogo poravnana pri 13 milijonih dolarjev.