Tim Gajser z zmago v drugi vožnji v vodstvo v SP

V Mantovi Velika nagrada Lombardije v motokrosu s slovenskim asom v razredu MXGP.

Objavljeno
27. september 2020 13.01
Posodobljeno
27. september 2020 17.30
Tim Gajser, številka 243, je bil spet v ogorčenem boju s konkurenco. FOTO: Matej Družnik
Deveta dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP je bila zelo razburljiva. Tim Gajser je na Veliki nagradi Lombardije v Mantovi, uvodni od treh dirk na istem prizorišču, poleg prve zmage v sezoni napadal tudi skupno vodstvo v globalnem seštevku, Italijan Antonio Cairoli je imel namreč 285 točk, slovenski as sedem manj.

Gajser prve od dveh dirk ni najbolje začel, po petih krogih je bil šele na 12. mestu, skoraj pol minute za vodilnim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem. V treh naslednjih krogih je pridobil dve mesti, a je zaostajal že 40 sekund za Seewerjem. Po dvanajstih krogih je Tim Gajser pridobil še eno mesto, počasi se je vzpenjal, bil je osmi. Na tem mestu je uvodno dirko tudi končal, zmagal je Seewer pred Špancem Jorgejem Prado in Cairolijem. Po prvi vožnji je bilo razmerje točk med Cairolijem in Gajserjem 305-291 v prid Italijana, na tretjem mestu je bil Seewer.
 

Skupno vodi


Gajser je bil za uvod druge vožnje na tretjem mestu za Pradom in Francozom Romainom Febvrejem. Antonio Cairoli je slabo začel, s 17. mesta se je nato prebil na 13. Gajser je prehitel Febvreja in Prada, vodil, pred njim ni bilo več nikogar. Tim Gajser je drugo vožnjo tudi dobil, Cairoli je bil na koncu šele 15. Skupno na dirki je slavil Prado s 44 točkami, Seewer je bil drugi s 40, Gajser pa tretji z 38.

V seštevku SP ima zdaj rdečo številko vodilnega Gajser, ki je pri 316 točkah, Cairoli jih je po današnji slabi drugi vožnji zbral 311.