Tina in Veronika nista zelo oddaljeni od kolajne

Na jadralnem svetovnem prvenstvu Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec odlično začela, a slabo nadaljevala.

Objavljeno
18. september 2014 02.06
V. D., šport
V. D., šport
Santander – Slovenski jadralci so na svetovnem prvenstvu v olimpijskih razredih odlično začeli četrti tekmovalni dan s tremi štirimi mesti, a sta na visoki ravni ostali le Tina Mrak in Veronika Macarol, medtem ko sta Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec v finnu nazadovala.

Ženski dvojec razreda 470 je napredoval na sedmo mesto in je pred uvrstitvijo v veliki finale oziroma regato za kolajne, medtem ko je Žbogar padel na 15. mesto. Tako kot sta odlično končali kvalifikacije, sta Slovenki tudi začeli finale. Od kolajne nista veliko oddaljeni. »Zmaga nama je dala krila. Začeli sva zelo dobro, nato pa pridobivali mesta,« je komentirala preboj na lestvici Mrakova.

Za Vasilijem Žbogarjem je težak dan. »Nisem dobro jadral, barka pa tudi ni imela prave hitrosti, če odmislim prvo regato, na kateri mi je šlo kar dobro od rok. V zadnji sem imel kar srečo, saj sem bil na zadnji boji skoraj zadnji. Danes bo treba jadrati bolj tvegano. Sem pa zelo utrujen. Pozna se manjkajoč trening,« je komentiral vroče-hladni rezultatski dan Žbogar, v katerem se je uvrstil v zlato skupino.

Gašper Vinčec je na drugi strani celo trepetal za uvrstitev v zlato skupino, vendar se je rešil. Tudi njemu se – tako kot Žbogarju – pozna, da še ni nared za najvišja mesta.

V finnu s štirimi zmagami prepričljivo vodi Britanec Giles Scott, ki je tudi sicer prvi kandidat za skupno zmagoslavje. V ženskem razredu 470 sta se na vrh prebili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar.