Tina Mrak in Veronika Macarol najboljši slovenski jadralki v lanskem letu

Mrakova in Macarolova tudi letošnjega leta nista mogli bolje začeti, kot sta ga, saj sta zmagali na svetovnem pokalu v Miamiju.

Objavljeno
07. februar 2018 20.50
Tina Mrak in Veronika Macarol. Olimpijska reprezentanca Slovenije, Koper, 22. julij 2016 [Tina Mrak,Veronika Macarol,Olimpijska reprezentanca Slovenije,Rio 2016,portreti]
L. Z., STA
L. Z., STA
Ljubljana - Najboljši jadralki leta 2017 sta bili Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta lani osvojili bron na svetovnem prvenstvu v Solunu v razredu 470, na podelitvi na ljubljanskem gradu je priznanje dobil tudi njun trener Tomaž Čopi, nagrado za življenjsko delo, veliko jadro JZS, pa je prejel David Antončič.

Mrakova in Macarolova tudi letošnjega leta nista mogli bolje začeti, kot sta ga, saj sta zmagali na svetovnem pokalu v Miamiju. Njun glavni cilj sezone je nastop na svetovnem prvenstvu v Aarhusu, kjer se bodo delile prve norme za olimpijske igre 2020.

»Letošnje leto se je začelo izjemno, gotovo pa to ni vse, kar imava letos v načrtih,« je dejala krmarka Mrakova, flokistka Macarolova pa jo je dopolnila: »Sezona bo zelo pomembna, v domovino se želiva vrnili z medaljo s SP in normo za olimpijske igre. Na prejšnjih v Riu de Janeiru sva videli, da sva blizu medalj, da je ta cilj uresničljiv, sedaj pa sva že na višji ravni, kot sva bili tedaj, bolj stabilno jadrava.«

Antončič se je ukvarjal z več športi, med drugim je bil slovenski reprezentant v streljanju z malokalibrsko puško, leta 1957 je bil mladinski državni reprezentant v nogometu ter v naslednjih letih igral v drugi jugoslovanski ligi. Leta 1963 je bil olimpijski kandidat v atletiki v teku na srednje proge. Zaradi poškodbe se je nato po letu 1965 v celoti posvetil jadranju. Bil je večkratni državni in republiški prvak v jadranju.