Tokič v Nemčiji spet praznih rok, a z več uspeha v ligi prvakov

Saarbrücken po dveh kolih namiznoteniške bundeslige še brez zmage, Bojan Tokič je premoč priznal Japoncu Kokiju Nivi.

Objavljeno
09. september 2013 23.57
vidic tokič
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič in njegova soigralca pri Saarbrücknu Bastian Steger in Portugalec Tiago Apolonia po dveh kolih nemškega prvoligaškega tekmovanja ostajajo še brez zmage. V uvodnem kolu so morali pričakovano poklekniti pred branilcem naslova Werderjem, v drugo pa je bil zanje premočan nekdanji Tokičev delodajalec Frickenhausen, ki je bil boljši s 3:1. Edino zmago je poražencem v nemškem dvoboju prispeval Steger, ki je s 3:1 odpravil aktualnega državnega prvaka Steffena Mengla. Apolonia je bil prekratek dvakrat - Wang Yangu ni odščipnil niti niza, le enega pa mu je oddal tudi japonski čudežni deček Koki Niva. Komaj 18-letni Azijec, sicer trinajsti loparček sveta, je bil premočan tudi za izkušenega Novogoričana, ki je izgubil z 1:3 (-9, 2, -7, -5).
Po uvodnem hitrem vodstvu Japonca s 3:0 je edini Slovenec v bundesligi še izenačil, nato pa je bil tekmec do konca pol koraka spredaj in je prvi niz dobil z minimalno razliko. To je Tokiča tako razjezilo, da je drugi del začel s petimi točkami zapored, Niva je nekoliko omilil zaostanek (2:6), nato pa je 32-letni Primorec zmogel še eno serijo petih zaporednih točk. V tretjem nizu je bil razplet ponovno obrnjen na glavo, azijski mladenič je ušel s 5:0, Tokiču dovolil tri točke zapovrstjo, nato pa spet preklopil v višjo prestavo. Ko je tudi v zadnjem delu Koki ušel s 3:0, je Bojan zahteval minuto odmora, z delnim izidom 4:0 izenačil na peti točki, nato pa mu tekmec ni oddal niti ene točke več. Moštvo iz Posarja bo torej prvo zmago lovilo v 3. kolu v domačem dvoboju z ekipo Zugbrücke Grenzau.

Zato pa je bil Saarbrücken uspešnejši v uvodnem kolu lige prvakov, saj je na domačem parketu s 3:1 v zmagah odpravil švedski Eslov AiI. Edino točko za poražence je s skalpom Stegerja prispeval izkušeni Robert Svensson, pri bundesligašu pa je vsak od treh članov prispeval po točko. Tokič je brez oddanega niza, s 3:0 (6, 2, 8), gladko odpravil Mattias Översjöja. V drugem kolu se bo Saarbrücken, vnovič pred domačimi navijači, pomeril s favorizirano rusko Verhnajo Psihmo, pri kateri si kruh služijo Japonec Jun Mizutani (15. igralec sveta), Hrvata Ruiwu Tan (38.) in Zoran Primorac (78.), Portugalec Joao Monteiro (67.) in domača asa Aleksander Šibajev (57.) in Grigorij Vlasov (92.). V predtekmovalni skupini B sicer nastopa še francoski Pontoise Cergy.