Tri zaključne žoge Calcita letele v prazno

Odbojkarice Nove KBM Branik s 3:2 boljše od Calcita Ljubljane, pa čeravno je bila statistika na strani poraženk.

Objavljeno
14. november 2015 22.34
Odbojka Calcit Kamnik-NKBM Maribor Branik,Ljubljana Slovenija 14.04.2015
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – To, kar se je slovenskim predstavnikom v ligi prvakov, odbojkarjem ACH Volleyja, pripetilo že pred dvema tednoma, ko so morali v domačem prvoligaškem tekmovanju prvič na kolena (s 3:2 jih je odpravil Triglav), so sinoči doživele tudi šampionke, igralke Calcita Ljubljane. V derbiju osmega kola DP so morale namreč prav tako po petih nizih premoč priznati Novi KBM Branik.

Ne glede na to, da dovčerajšnje Kamničanke, ki po novem bivajo v metropoli, igrajo pa pod Rožnikom, nastopajo med evropsko klubsko elito, Mariborčanke pa ne, je bila razlika med tekmicama mizerna, še najbolj pošteno bi se medsebojni obračun končal z remijem. Ker pa takšen razplet v odbojki ni mogoč, so zmago domov odnesle varovanke trenerja Sebastijana Škorca, ki so se najprej izvlekle iz zagate v končnici četrtega niza, ko so imele gostiteljice na voljo tri zaključne žoge za končno zmagoslavje, a so vse tri zmetale v prazno, Branik pa je svojo tretjo unovčil in izsilil podaljšek, v njem pa bliskovito začetno prednost treh točk zadržal vse do konca. Statistika je bila z izjemo napada, v katerem so bile res malenkostno boljše Štajerke, v celoti na strani gostiteljic, ki so zmogle kar 19 blokov in 11 asov (tekmice 8+7), malce boljše so bile prav tako pri sprejemu, privoščile so si tudi eno neizsiljeno lastno napako manj. Teplo pa jih je, ker so znale zaustaviti le dve tekmečevi napadalni orožji, Izo Mlakar in Sarah Ammerman, medtem ko sta Marina Cvetanovič in Saša Planinšec pridno rešetali njihov blok in obrambo. Med varovankami Gašperja Ribiča sta bili najbolj razpoloženi Olivera Kostić (22 točk) in Tina Grudina s kar sedmimi skoki.

»Dvoboj je bil na trenutke prav kakovosten in všečen, vendar pa smo imeli oboji tudi slabše trenutke. Mi predvsem v drugem in tretjem nizu, ko je bilo črno obdobje za nas enostavno predolgo. Tudi v četrtem smo bili že na pragu poraza, a smo se še pravočasno vrnili v igro. Obe ekipi sta dali vse od sebe in prikazali pravo borbo,« je strnil vtise Škorc, Ribič pa ga je dopolnil: »Z odsotnostjo Urške Igličar smo imeli še menjavo manj, medtem ko imajo tekmice daljšo klop, kar se je naposled lepo pokazalo. Žal nismo izkoristili priložnosti v četrtem nizu, peti pa je tako ali tako loterija. Tekma je bila z obeh strani dobra, jih bo pa še veliko, tudi bolj odločilnih.«