Triglavani bi vaterpolo radi vrnili na nekdanji položaj

Vaterpolisti Triglava sestavljajo moštvo za prihajajočo sezono, v kateri bodo nastopali tudi v jadranski ligi.

Objavljeno
14. september 2012 11.14
bsa*VATERPOLO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kranj - Potem ko so v kranjskem vaterpolskem klubu Triglav v začetku septembra potrdili igranje v jadranski ligi, je zdaj v ospredju sestavljanje igralkskega kadra.

Trener slovenskih prvakov Primož Troppan je razkril, da si v moštvu želijo privabiti predvsem v Kranju vzgojene reprezentante. Na seznamu želja so tako Erik Bukovac in Matej Nastran, ki že trenirata s Triglavom, center Olimpije Teo Galič in mariborski vratar Marko Prcič.

Moštvo bo v prihajajoči sezoni sodelovalo v v Triglav jadranski vaterpolski ligi, kjer bodo še reški Primorje Erste Banka, Šibenik, dubrovniški Jug Croatia osiguranje, splitski klubi Jadran, Mornar in Pošk, zagrebška kluba HAVK Mladost in Medveščak (vsi iz Hrvaške), črnogorski klubi Jadran iz Hercegnovega, Primorac iz Kotorja in Budva M-tel, ter kranjski Triglav. Prvak pretekle sezone, italijanski Pro Recco, se je nastopu odpovedal.

Tekmovanje se bo začelo že konec meseca, ko bo Triglav 29. septembra gostoval v Zagrebu pri HAVK Mladosti. Prvo domačo tekmo bodo kranjski vaterpolisti igrali 4. oktobra, ko bodo v pokritem olimpijskem bazenu gostili zagrebški Medveščak. Tekmovanje se bo v ligaškem delu 22 krogih končalo 6. aprila prihodnje leto.

Vaterpolu vrniti nekdanji položaj

Trener Triglava Primož Troppan je povedal, da moštvo v jadranski ligi ne meri visoko, poudarek bo na samem sodelovanju v tem tekmovanju. »Naši cilji v prvi sezoni niso zelo visoki. Pomembno je, da se Triglav vrne v mednarodno areno, da se na bazen vrnejo gledalci in da ekipa pridobi izkušnje in znanje. Z igranjem te lige se nam je izpolnila ena večjih želja, kajti igrati s takimi vaterpolisti, kot igrajo tu, je posebno doživetje in velika priložnost za naše igralce,« je povedal Troppan, ki želi vaterpolo vrniti na nekdanji položaj.

»Spomnim se časov, ko je bilo na naših treningih na letnem kopališču tudi preko 1000 gledalcev, da o tekmah raje ne govorim. Z igranjem v ligi pa bi postali tudi zanimivejši za vpise mladih v vaterpolsko šolo, ki jo že vrsto let organiziramo ob začetku šolskega leta,« je še dodal nekdanji slovenski reprezentant.