Trije slovenski plezalci v polfinalu v Južni Koreji

Na tekmi težavnostnega plezanja v Mokpoju so napredovali Mina Markovič, Maja Vidmar in Domen Škofic.

Objavljeno
11. oktober 2014 12.13
plezanje
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Seul - Na tekmi v težavnostnem plezanju v južnokorejskem Mokpoju so se slovenski športni plezalci Mina Markovič, Maja Vidmar in Domen Škofic že uvrstili v polfinale tekme, ki bo na prvi od treh tekem azijske turneje na sporedu jutri, prav tako finale.

Za najboljši slovenski izid današnjih kvalifikacij je poskrbela Markovičeva, rutinirano je odplezala in z manjšimi napakami pristala na tretjem mestu. V prvi kvalifikacijski smeri je osvojila vrh, v drugi pa je bila za malenkost nepazljiva in ji je vrh spolzel iz rok. Vidmarjeva je naredila v obeh smereh kako napako preveč predvsem v zaključkih obeh smeri, tako da je končala kot 17. mestu, Škofic pa je imel slab občutek med plezanjem, a je kljub temu dokazal, da sodi v svetovni vrh, saj je kvalifikacije končal na sedmem mestu.

»Moram povedati, da se je malce poznala dolga pot, saj so plezalci včeraj pripotovali šele pozno popoldne. Tako da je bilo tudi plezanje temu primerno pri vseh treh, ampak vseeno smo prebili led in jutri bo že povsem druga zgodba. Veseli me predvsem to, da so kljub slabšemu plezanju vsi še vedno pri vrhu, se pravi, da je še kar nekaj rezerve za jutri,« je s prizorišča tekmovanja v Južni Koreji sporočil selektor slovenske članske reprezentance Roman Krajnik.

V ženski konkurenci sta za najboljši izid poskrbeli domača adutinja Džain Kim, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, in avstrijska tekmovalka Magdalena Röck. Pri moških je najbolj prepričljivo predstavo prikazal svetovni prvak v balvanih in težavnosti Čeh Adam Ondra, ki je edini osvojil oba vrhova.