Trojna zmaga slovenskih plezalk na MSP

Plezalke Janja Garnbret, Mia Krampl in Vita Lukan so na mladinskem SP na Kitajskem pometle s konkurenco.

Objavljeno
09. november 2016 16.53
plezanje
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Guangzhou - Slovenske plezalke so danes odlično nastopile na mladinskem svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v kitajskem Guangzhouju.

V kadetski konkurenci do 18 let je naslov mladinske svetovne prvakinje v težavnosti ubranila Janja Garnbret, tudi aktualna članska svetovna prvakinja, srebro si je priplezala Mia Krampl, bron pa Vita Lukan.

»Neverjetno, da sem že tretjič zapored postala mladinska svetovna prvakinja. Zelo sem zadovoljna s svojim plezanjem v vseh krogih. Še bolj pa sem vesela, da sem stala na stopničkah skupaj z Mio in Vito,« se je nove lovorike razveselila 17-letna Garnbretova, ki bo na Kitajskem branila tudi lanski naslov mladinske prvakinje v balvanih.

Srebro si je že drugič priplezala Mia Krampl, letos kot kadetinja, lani v konkurenci do 16 let_ »Po ne najuspešnejših kvalifikacijah sem se v polfinale podala odločno in priplezala dovolj visoko za finale, kjer nisem preveč razmišljala in sem dala vse od sebe. S končnim drugim mestom sem zelo zadovoljna in hkrati vesela, da mi je uspelo ohraniti naslov svetovne mladinske podprvakinje,« je bila zadovoljna 16-letna Kramplova.

Bronaste kolajne v težavnosti se je veselila Vita Lukan: »Na svetovno prvenstvo sem odšla z dobrim občutkom, saj sem vedela, da sem dovolj pripravljena. Po polfinalu, kjer sem končala na drugem mestu, sem se zares veselila finala. V smer sem odšla sproščeno, z željo, da odplezam kar se da dobro. Najbolj me veseli, da si lahko stopničke delim z Mio in Janjo.«

Uspeh sta dopolnila Luka Potočar, četrti med starejšimi dečki, in Tjaša Slemenšek, peta med kadetinjami. Tekmovalce v prihodnjih dneh čaka še balvanski del mladinskega svetovnega prvenstva.

Po težavnosti še balvani, novembra zaključek v Kranju

Slovenske tekmovalce čaka še balvanski del mladinskega svetovnega prvenstva s četrtkovimi in petkovimi kvalifikacijami, polfinalom v soboto in finalom v nedeljo, 13. novembra.

Konec novembra bodo najboljši tudi na domačih tleh na finalni članski tekmi svetovnega pokala v težavnosti Kranj 2016.