Tudi drugi test Asafe Powella pozitiven

Jamajški tekaški zvezdnik Asafa Powell v hudi zagati: pozitiven tudi v drugo.

Objavljeno
06. september 2013 22.51
DOPING-JAMAICA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Bruselj - Tudi drugi dopinški test jamajškega atletskega zvezdnika Asafe Powella, nekdanjega svetovnega rekorderja v teku na 100 m, je bil pozitiven, je sporočila Jamajška protidopinška organizacija (Jadco). Tridesetletnik je bil pozitiven na prvem preizkusu julija, ko so v njegovem vzorcu našli oksilofrin. Pozitivna je bila tudi druga jamaška šprinterka Sherone Simpson.

Pred avgustovskim svetovnim prvenstvom v Moskvi je jamajško atletiko pretresla dopinška afera, saj je bila najprej maja pozitivna Veronica Campbell Brown, dvakratna olimpijska zmagovalka na 200 m. Nato sta se slaba dva meseca pozneje med peterico pozitivnih atletov te karibske države znašla še Powell in Simpsonova. O tem, kakšna kazen bo doletela prekrškarje, bo odločala disciplinska komisija Jadca.

Skoraj hkrati z objavo Powllovega pozitivnega testa je svet obkrožila novica, da je bil pozitiven tudi ameriški šprinterski zvezdnik Tyson Gay, nekdanji svetovni prvak, ki je bil prav tako kot omenjeni Jamajčani začasno suspendiran.