Tudi kanclerka spremljala Hambüchnovo slovo

Sinoči je bogato športno kariero zapečatil najboljši nemški telovadec vseh časov, dobitnik 28 kolajn z velikih tekmovanj.

Objavljeno
07. junij 2017 13.44
J. P.
J. P.

Berlin - Najboljši nemški telovadec vseh časov, 29-letni Fabian Hambüchen, je sinoči na slovesni prireditvi v Berlinu sklenil bogato in skoraj desetletje in pol dolgo športno kariero, njegovo slovo pa je sinoči na štadionu kljub slabemu vremenu z nalivi spremljalo več kot 55.000 ljudi, med njimi tudi kanclerka Angela Merkel.

Hambüchen je nase opozoril že kot 16-letni obetavni telovadec, ko je nemški ekipi pomagal do ekipnega srebra na mladinskem evropskem prvenstvu leta 2004 v Ljubljani, medtem ko je bil v mnogoboju bronast, na parterju, preskoku in drogu pa si je celo pokoril vso konkurenco. Istega leta je bil najmlajši član nemške odprave na olimpijskih igrah v Atenah.

V karieri se je dokopal do kar 28 odličij z največjih tekmovanj, tudi treh z olimpijskih iger: zlatega lani v Riu, srebrnega v Londonu 2012 in bronastega v Pekingu 2008, vselej na drogu. Na tem orodju je že leta 2007 pred domačimi navijači v Stuttgartu postal tudi svetovni prvak, medtem ko je bil za evropsko konkurenco premočan šestkrat. Dvakrat, leta 2007 in lani, so ga izbrali za najboljšega nemškega športnika leta.