Turnir presenečenj: zmagi za Slodeja in Veronikovo

Prva nosilca, namiznoteniška reprezentanta Manca Fajmut in Uroš Slatinšek, na Ravnah izpadla že v četrtfinalu.

Objavljeno
16. september 2013 02.31
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ravne na Koroškem - Prvi odprti turnir Republike Slovenije v namiznem tenisu v organizaciji Fužinarja Interdiskonta je na Ravnah postregel z velikima presenečenjema: pri dekletih se je končne zmage veselila članica gostitelja Zala Veronik, med moškimi pa član ZM Maribor Matic Slodej. Razplet turnirja namiguje na menjavo generacij v slovenskem namiznem tenisu.

Favoriti so v obeh konkurencah padali kot hruške. Med moškimi je prvopostavljeni reprezentant Uroš Slatinšek izpadel že v četrtfinalu, v katerem je bil od njega s 4:2 boljši njegov novi klubski kolega, junak letošnjega mladinskega evropskega prvenstva Darko Jorgič. V četrtfinalu se je zalomilo tudi drugemu nosilcu Gregorju Zafoštniku in nekdanjemu državnemu prvaku Bojanu Ropoši, zanju sta bila usodna poznejša finalista Ludvik Peršolja (Letrika) in Matic Slodej. V finalu je bil 22-letni Korošec Slodej bo ogorčenem boju s 4:3 boljši od komaj polnoletnega Peršolje, potnika na prihajajoče evropsko prvenstvo. Zanimivo: nobenega ob prvih štirih nosilcev ni bilo niti v polfinalu, četrti Tomaž Roudi je namreč odletel že v osmini finala.

Pri dekletih je prva nosilka Manca Fajmut prav tako končala zgodbo že v četrtfinalu, boljša od nje je bila Katja Gutnik (in to s kar 4:0!), Kristina Rahotin (Vesna) pa je na poti do finala odpravila tudi drugo- in tretjepostavljeno Nino Zupančič in Nino Pavlin, v sklepnem obračunu dveh levičark pa je kljub čvrstemu odporu pokleknila pred eno od dvojčic Veronik, ki je bila boljša s 4:3.

MOŠKI

POLFINALE

Matic Slodej : Darko Jorgič 4:2
Ludvik Peršolja : Danilo Piljak 4:2

FINALE

Matic Slodej : Ludvik Peršolja 4:3

ŽENSKE

POLFINALE

Zala Veronik : Katja Gutnik 4:3
Kristina Rahotin : Nina Pavlin 4:2

FINALE

Zala Veronik : Kristina Rahotin 4:3