Tyson krade kadre amaterski zvezi

Novopečeni boksarski menedžer Mike Tyson je ponudil profesionalno pogodbo 18-letnemu velikemu upu Ericksonu Lubinu.

Objavljeno
02. oktober 2013 18.41
*reu* USA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York – Kontroverzni nekdanji boksarski zvezdnik Mike Tyson se je spet znašel v zobeh športne javnosti. Tokrat je prah dvignil s sporom z ameriško amatersko boksarsko zvezo, ki novopečenemu menedžerju očita, da je pred kratkim 18-letnemu velikemu upu, domnevno mladinskemu državnemu prvaku Ericksonu Lubinu, ki velja za kandidata za zlato odličje na prihodnji olimpijskih igrah v Riu, ponudil profesionalno pogodbo.

»Na zvezi nimamo sredstev, s katerimi bi lahko konkurirali tvojim ponudbam,« je Tysonu zažugal prvi mož zveze Charles Butler in dodal: »Če že želiš razsipati z denarjem, raje razpiši štipendije za mlade boksarje. Toda, prosim te, ne vzemi nam jih!« Na zvezi namreč menijo, da je za mlade boksarje bolje, da najprej nastopijo na olimpijskih igrah in se šele nato odločijo za poklicno pot.

Položaj je onkraj luže zaradi hitrega prehoda mladih talentov med profesionalce precej pereč. ZDA so se nazadnje olimpijskega zlata po zaslugi Andreja Warda veselile v Atenah leta 2004, lani v Londonu pa so Američani ostali celo brez odličja.