Ulissi z zmago oplemenitil lansko drugo mesto

Na 94. izvedbi kolesarske dirke Milano-Torino je zmaga ostala doma, zagotovil si jo je član Lampreja Diego Ulissi.

Objavljeno
03. oktober 2013 01.26
jer Kolesarska dirka po Sloveniji, 3.etapa - Go
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Torino - Letos je zmaga na 94. izvedbi kolesarske dirke Milano-Torino ostala doma, zagotovil si jo je član Lampreja Diego Ulissi (4;21:02), ki je še oplemenitil lansko drugo mesto in na 194 kilometrov dolgi progi opravil s konkurenco na čelu s Poljakom Rafaelom Majko (Saxo-Tinkoff), ki je zaostal tri sekunde, in Špancem Danielom Morenom (Katjuša), ki je bil v cilju pet sekund zadaj.

Za zmagovalnim odrom so se zvrstili nekateri favoriti: Domenico Pozzovivo (Ag2r), lanski zmagovalec Alberto Contador (Saxo) in Alejandro Valverde (Movistar), ki je bil najboljši iz trojice dobitnikov odličij z nedavnega svetovnega prvenstva v Firencah. Joaquim Rodriguez (Katjuša) je končal na 17. mestu, portugalski šampion Alberto Rui Costa pa sploh ni nastopil.

Dirko je odločil zaključni vzpon do bazilike Superge, na katerem se je oblikovala skupina najmočnejših. V zadnjem kilometru so bili kolesarji v njej še skupaj, v finišu pa je napadel Ulissi in se veselil četrte zmage v sezoni.

»Še zjutraj sem se zelo slabo počutil, saj sem še vedno čutil posledice padca s SP. Na zadnjem vzponu pa sem uvidel, da lahko dosežem tudi kaj več. Dolžan sem zahvalo moštvenemu kolegu Kristijanu Đuraseku za veliko pomoč pri zmagi, ki nam Italijanom veliko pomeni,« se je v cilju smejalo Ulissiju, predlanskemu zmagovalcu dirke po Sloveniji.

Luka Mezgec (Argos-Shimano) je na 102. mestu zamudil 10 minut in 47 sekund, prijavljen je bil tudi Grega Bole (Vacansoleil), ki pa po padcu na SP tokrat ni štartal.