Umrl je član »čudeža na ledu« Bob Suter

V Madisonu je umrl nekdanji ameriški hokejist in čudežni olimpijski prvak iz leta 1980 Bob Suter.

Objavljeno
10. september 2014 15.16
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Madison - v 57. letu starosti je umrl nekdanji ameriški hokejist Bob Suter, član ameriške reprezentance, ki je leta 1980 v Lake Placidu senzacionalno osvojila zlato olimpijsko kolajno in s tem reprezentanci Sovjetske zveze odvzela dolgoletni hokejski primat, kar je danes znano kot »čudež na ledu«. V zadnjem času je bil Suter skavt za ekipo iz lige NHL Minnesoto Wild, kjer vidno vlogo igra tudi njegov sin Ryan.

Suter je nenadno preminil v svojem domačem kraju Madison in tako postal prvi hokejist iz znamenite ameriške ekipe, ki je zapustil svet. »Organizacija Minnesote Wild v tem težkem obdobju izreka sožalje celotni družini Suter. Bob ni bil samo odličen ambasador hokeja, bil je tudi odlična oseba in vsi ga bomo pogrešali,« so sporočili iz ameriške hokejske franšize, kjer igra tudi Ryan Suter, ki je z ameriško reprezentanco leta 2010 v Vancouvru osvojil srebrno olimpijsko kolajno.

Njegov pokojni oče za razliko od 29-letnega Ryana v najmočnejši ligi na svetu ni nikoli zaigral, čeprav je bil leta 1977 na naboru izbran s strani ekipe Los Angeles Kings.