Umrl legendarni vaterpolist Predrag Manojlović

Po kratki, a težki bolezni je šest dni pred 63. rojstnim dnevom danes preminil srbski vaterpolist Predrag Manojlović.

Objavljeno
14. september 2014 18.06
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd - Po kratki, a težki bolezni je šest dni pred 63. rojstnim dnevom danes v Beogradu preminil legendarni srbski vaterpolist in športni delavec Predrag Manojlović. V zadnjem obdobju, po letu 2005, je bil sprva generalni sekretar Evropske športne nevladne organizacije (ENGSO), od lani pa tudi njen podpredsednik.

Rodil se je v Splitu in se začel z vaterpolom ukvarjati pri tamkajšnjem Pošku, največji del klubske kariere pa je bil zvest beograjskemu Partizanu, s katerim je dvakrat osvojil pokal evropskih prvakov, večkrat pa se je tudi okitil z jugoslovansko ligaško in pokalno lovoriko. V majici z državnim grbom je zbral kar 264 nastopov (prispeval je 154 golov) in se veselil srebra na olimpijskih igrah leta 1980 v Moskvi, bronov na svetovnih prvenstvih v Beogradu (1973) in Berlinu (1978) ter dveh odličij z evropskih prvenstev (1974, 1977).

Po končani igralski karieri je bil najprej generalni sekretar Partizana, nato pa tudi podpredsednik beograjske mestne skupščine. Po prelomu tisočletja je bil devet let generalni sekretar Olimpijskega komiteja Srbije.