Umrl olimpijec Franc Peternel

V 83. letu starosti se je poslovil 27-kratni jugoslovanski državni prvak v strelstvu, udeleženec OI v Montrealu in Moskvi.

Objavljeno
01. september 2015 19.37
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Športno javnost je užalostila vest, da je slovensko strelstvo ostalo brez Franca Peternela, olimpijca iz Britofa pri Kranju, ki je preminil v 83. letu starosti. Kot so sporočili iz Strelske zveze Slovenije, se bodo pokojnega najbolj spominjali kot udeleženca olimpijskih iger leta 1976 v Montrealu in štiri leta pozneje v Moskvi, obakrat je nastopal v disciplini malokalibrska hitrostrelna pištola na 25 metrov. V Montrealu je zasedel petnajsto (587), v Moskvi pa 23. mesto (585).

Bil je velik ljubitelj športnega strelstva, osvojil je številne naslove državnega prvaka tako v Jugoslaviji (kar sedemindvajsetkrat) kot pozneje tudi v samostojni Sloveniji. Obenem je bil lastnik številnih državnih rekordov v disciplinah streljanja s pištolo na 10, 25 in 50 metrov. Od uspešnega slovenskega strelca se bodo poslovili v četrtek ob 15. uri na kranjskem mestnem pokopališču.