Usain Bolt kljub žalovanju na domačem mitingu ne bo manjkal

Jamajškega šprinterskega zvezdnika je aprilska smrt dobrega prijatelja Germaina Masona globoko prizadela.

Objavljeno
04. junij 2017 13.01
J. P.
J. P.

Kingston - Jamajški šprinterski bog Usain Bolt trdo gara, da bi bil nared za uvodni atletski miting za veliko nagrado na domačih tleh prihodnji konec tedna, vendar pa si je moral osemkratni olimpijski zmagovalec vzeti premor za žalovanje ob smrti dobrega prijatelja Germaina Masona, na Jamajki rojenega britanskega skakalca v višino, srebrnega z olimpijskih iger leta 2008 v Pekingu, ki je že sredi aprila v 35. letu starosti izgubil življenje v prometni nesreči.

»Prijateljeva smrt me je neznansko prizadela, več kot dva tedna nisem mogel trenirati, enostavno se nisem počutil dovolj močnega,« je poudaril 30-letni Bolt, ki je v znamenje velike naklonjenosti pokojnemu kolegu tudi pomagal kopati njegov grob. Kljub težkim trenutkom pa se je šprinterski zvezdnik odločil vseeno nastopiti na mitingu, ki ga je v njegovo čast pripravil njegov klub.

To naj bi bil tudi zadnji Usainov nastop na domačih tleh v karieri, tekmoval pa bo v zadnji disciplini in vrhuncu dneva - teku na 100 metrov. »V atletiki sem že tako dolgo, da ne bo težav. Pogosto so na poti ovire, a sem jih doslej vselej znal premagati. Vse bo v redu. Bo pa to zame zagotovo zelo emotivna preizkušnja. Pogrešal bom tek, pogrešal bom navijače in oni mene, vse skupaj bo nabito s čustvi,« je pristavil Bolt, ki se bo uradno poslovil dva meseca pozneje, po svetovnem prvenstvu v Londonu.