Uspešni nastopi slovenskih telovadcev v Osijeku

Na kvalifikacijah svetovnega pokala v hrvaškem Osijeku si je slovenska gimnastična vrsta priborila kar 11 finalnih nastopov.

Objavljeno
04. november 2011 18.09
Posodobljeno
04. november 2011 18.27
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Osijek - Slovenska gimnastična vrsta si je v današnjih kvalifikacijah VN Osijeka, prvega svetovnega pokala po svetovnem prvenstvu v Tokiu, pritelovadila 11 finalov. V moški ekipi so se med finaliste prebili Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Rok Klavora in dvakrat Alen Dimic, v ženski konkurenci pa je bila s tremi uvrstitvami v "top 8" najboljša Saša Golob, piše STA.

Petkovšek in Dimic v nedeljski finale

Na bradlji bo imela Slovenija med osmerico najboljših v nedeljo kar dva finalista. Poleg Petkovška, ki je za prikazano sestavo z izhodiščem 15,900 točke po odlični izvedbi (9,350) prejel 15,250, kar je bila skupaj s Poljakom Romanom Kuleszo druga ocena kvalifikacij na tem orodju - prvo ima Kitajec Gunayin Wang (15,700) -, se je v finale uvrstil tudi Dimic, ki ima sedmo oceno (14,050). Dimic bo imel v nedeljo dvojni program, saj si je kljub napaki pri seskoku s sedmo oceno 13,950 točke zagotovil tudi finalni nastop najboljših na drogu.

Klavora svojo nalogo kljub bolezni dobro opravil

Druga dva slovenska finalista Klavora in Bertoncelj se bosta predstavila že v sobotnih finalih. Klavora je kljub temu, da je nekoliko bolan, sestavo na parterju dobro opravil in si s 14,750 točke prislužil tretjo oceno kvalifikacij na tem orodju, medtem ko ima Bertoncelj s 15,100 četrto kvalifikacijsko oceno konja z ročaji. Na tem orodju je blizu finala prišel tudi Dimic, a ga je velika napaka ob koncu vaje stala najboljše osmerice (13,100). Od Slovencev se je v današnjih kvalifikacijah na krogih preizkusil še Gregor Saksida, ki se vrača po poškodbi, a mu s 13,250 točke ni uspelo med najboljših osem in je zasedel 11. mesto.

Golobova do treh finalnih nastopov

Uspešni so bili tudi v ženskem taboru, med četverico telovadk pa je bila najboljša Saša Golob, ki si je v današnjih kvalifikacijah priborila kar tri finalne nastope. V soboto jo čaka finale na dvovišinski bradlji in čeprav je med sestavo z nogama podrsala po tleh, je z osmo oceno (11,450) za las ujela finale. Na tem orodju si je finale kljub veliki napaki pri seskoku s sedmo oceno pritelovadila tudi Ivana Kamnikar (11,600). V sobotnih finalih bo nastopila tudi Teja Belak, ki ima na preskoku šesti kvalifikacijski dosežek (13,125).

V nedeljo se bo Golobova še dvakrat predstavila med najboljšo osmerico svetovnega pokala na Hrvaškem. Kot še poroča Slovenska tiskovna agencija, je na gredi prikazala zelo dobro sestavo in ima četrto oceno (13,400), s peto pa se je v finale na tem orodju uvrstila tudi Fiona Novak (13,350). Golobova ima kljub prestopu peto oceno kvalifikacij tudi na parterju (12,850), medtem ko je Novakova na tem orodju ostala zunaj osmerice in ima z 12,050 točke deseto oceno.