Uspešno dopoldne in slabo popoldne za telovadce v Kopru

Slovenski telovadci so si v kvalifikacijah svetovnega pokala v Kopru pred domačimi gledalci priborili le dve uvrstitvi v finale.

Objavljeno
12. maj 2017 21.05
bertoncelj
N. Gr.
N. Gr.

Koper - Tekmovanje za svetovni pokal v Kopru, največje na naših tleh, se je danes dopoldne začelo z dobrima nastopoma Teje Belak na preskoku in Saša Bertonclja na konju z ročaji. Oba sta si pred domačimi gledalci zanesljivo zagotovila nastop v sobotnem finalu. 

Belakova se je v sobotni finale osmerice uvrstila s tretjo oceno (14,075), za las je brez finala ostala Tjaša Kysselef z deveto oceno (13,300). »Danes se je videlo, da skok ni bil tako dobro izveden kot na EP. Kljub temu je uspelo. To je važno. Jutri pa bo treba narediti lepše. Zadovoljna sem. Drugi skok kažem že 10 let, jutri bo uspel, čeprav mi je bilo težko. Važno je, da sem naredila,« je bil komentar Belakove, ki je na uvodnih dveh svetovnih pokalih vselej stala na zmagovalnem odru, želja je, da to ponovi tudi pred domačimi gledalci.

»Vedno je želja, da si med tri, zakaj pa treniraš? Ko smo gledali startno listo, smo videli, da je nekaj dobrih punc, tako da se bo treba za medaljo potruditi,« je dodala finalistka zadnjega EP.

Bertoncelj se je prvič v tej sezoni uvrstil v finale svetovnega pokala, v Bakuju in Dohi je namreč ostal brez njega, osvojil je peto mesto z oceno 13,900. Kljub temu ni bil najbolj zadovoljen, saj je imel nekaj težav. »Ni bilo za učbenike. Ne vem, kaj se dogaja, na svetovnih pokalih mi ne steče. Ni pravega občutka v kvalifikacijah. Borim se z vajami do konca. Bilo je na meji, da bi padel, da bi naredil napako. Izkušnje in borbenost sta pripeljala do tega, da nisem padel. Zelo je bilo na meji, roka mi je klecnila,« je razložil Bertoncelj.

Popoldne se v Kopru tekmovanje ni nadaljevalo po slovenskih željah. Gledalci so pričakovali vsaj še eno uvrstitev v veliki finale, ki bi prinesla slovenske nastope tudi v nedeljo, na zadnji dan tekmovanja, a je niso dočakali. Še najbližje je bila Adela Šajn, ki je  na gredi z oceno 11,950 osvojila 11. mesto. »Težko rečem, da sem zadovoljna, ker znam pokazati veliko lepšo vajo. Na domači tekmi je vedno prisotno malo več treme, ker bi se tekmovalci radi dodatno izkazali in upravičil, da nas pridejo gledalci spodbujati. Zadnje dni sem dobro trenirala, žal mi je, da tega nisem pokazala,« Šajnova ni bila najboljše volja.

Alen Dimic je ostal brez finala na bradlji in drogu. Na bradlji je z oceno 11,450 končal na 23. mestu, na drogu pa z oceno 12,450 na 15. mestu. Debitantka na tekmah svetovnega pokala Lucija Hribar je na parterju z oceno 11,800 osvojila 11. mesto in na gredi 11,050 17. Belakovo in Bertonclja finalni nastop čaka v soboto ob 14. uri.