Uspešno ogrevanje za sredin odbojkarski derbi v Kamniku

Odbojkarji ACH Volleyja in Calcita Volleyballa pojutrišnjem z brezmadežno statistiko v medsebojni obračun.

Objavljeno
06. oktober 2014 02.57
Ach-Panvita Ljubljana 1.10. 2014
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Sredin dvoboj 5. kola moške odbojkarske prve lige bo zares derbi z veliko začetnico, saj se bosta v Kamniku pomerili zasedbi, ki doslej edini še nista oddali niti točke – branilcu naslova ACH Volleyju so tekmeci v štirih poskusih skupaj odščipnili en sam niz, Calcitu Volleyballu pa dva.

Kranjski Astec Triglav, ki bi moral biti v tej sezoni drugoligaš, če se ne bi ACH Črnuče odpovedale nastopanju med elito, je prvi, ki je vknjižil niz proti ljubljanskemu moštvu. Ob tem resda velja podčrtati, da trener državnih prvakov Tomi Šmuc tokrat poleg obeh tujcev, ki se bosta ekipi priključila v kratkem, in Jana Klobučarja, ki še ni saniral poškodbe rame, ni mogel računati niti na blokerja Maria Konciljo, ki ga je prvič v prvoligaški konkurenci zamenjal mladi dvometraš Diko Purič. Upravičil je trenerjevo zaupanje in se izkazal z 11 točkami, od tega petimi bloki in dvema asoma. »S svojo igro sem delno zadovoljen, bi pa lahko določene poteze izpeljal bolje. Sicer je v ekipi manjkalo zbranosti, kar se je pokazalo predvsem v izgubljenem drugem nizu,« je strnil Purič. Še zanimivost: pri ACH Volleyju je bil najučinkovitejši nekdanji igralec kranjskega moštva Danijel Pokeršnik, pri Astecu Triglavu pa bivši odbojkar ljubljanske zasedbe Janko Bregant.

Tudi Calcit je na gostovanju pri GO Volleyju oddal prvi niz, nato pa tri nadvse suvereno dobil, predvsem na račun dejstva, da je odlično ustavil tekmečevega sprejemalca Daliborja Tomiča, na katerega je resda letelo največ žog, a jih je uspešno realiziral manj kot tretjino. »Veseli me, da se je pred derbijem prebudil Tonček Štern, svojo nalogo sta dobro opravila tudi libero Klemen Hribar in podajalec Jan Brulec, ostali pa so bili solidni. Uvodoma smo slabo zaigrali na sprejemu, proti kakšnemu kakovostnejšemu tekmecu na ta način ne bi mogli priti do zmage. Novogoričani so v prvem nizu storili izjemno majhno število neizsiljenih lastnih napak, nato pa so nadaljevali, kot igrajo običajno – torej s številnimi spodrsljaji, kar je tudi odločilo zmagovalca,« je poudaril kamniški trener Marko Brumen, ki še vedno ne more računati na blokerja Jerneja Stavbarja.

V ženski konkurenci pa velja izpostaviti neverjeten rekord ljubljanskega Vitala, ki je v treh dvobojih skupaj primazal kar 50 (!) asov oziroma povprečno 17 na tekmo, v soboto so varovanke Gregorja Rozmana za zmago s 3:2 nad Alianso zmogle 21 neubranljivih servisov. V tem segmentu izstopa blokerka Nina Vogrič (12), še štiri njene soigralke pa so že prispevale šest ali več asov.