Utroša prva rezerva za Rio

Najboljši slovenski badmintonski igralec Iztok Utroša konec tedna v Istanbulu začenja sezono na mednarodnih turnirjih.

Objavljeno
17. avgust 2015 16.07
šipić utroša
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lendava - Najboljši slovenski badmintonski igralec Iztok Utroša se po poletnih pripravah na Madžarskem že ozira k tekmovalni sezoni. Čaka ga pomembno obdobje mednarodnih turnirjev, na katerih bo poskušal osvojiti čim več točk, ki mu bi prinesle uvrstitev na olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Ključni dan bo zanj 30. april 2016, ko bo Mednarodna badmintonska zveza objavila jakostno lestvico, na podlagi katere bodo znani igralci, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah. »Za uvrstitev bodo veljale točke v zadnjem letu, trenutno pa sem na lestvici 107., kar pomeni, da sem za Rio prva rezerva. Pri izračunu točk se upošteva deset najuspešnejših rezultatov na mednarodnih turnirjih na vseh kontinentih. Zato bo pomembno, da se bom v tem obdobju poskušal udeležiti čim več mednarodnih turnirjev in na njih doseči čim boljše rezultate. Ob tem bom še naprej igral v švicarski badmintonski ligi za BC Üzwil, s katerim sem zadnji dve leti osvojil naslov ekipnega državnega prvaka Švice,« je povedal Utroša.

V želji, da postane prvi slovenski badmintonist na olimpijskih igrah (v ženski konkurenci sta že igrali Maja Pohar in Maja Tvrdy) ter tudi prvi lendavski olimpijec nasploh, konec tedna motiviran začenja sezono na turnirju v Istanbulu. Nanj se je pripravljal v madžarskem Pecsu, kjer je treniral z madžarskimi in hrvaškimi igralci. V Lendavi ima sicer dobre pogoje za trening, ne pa tudi dobrih sparing partnerjev, zato se mora ves čas ozirati v tujino.