V Alonsovi ekipi tudi Contador?

Španski voznik formule 1 Fernando Alonso očitno misli resno. Kupiti namerava kolesarsko ekipo Euskaltel-Euskadi.

Objavljeno
04. september 2013 19.33
Monaco F1 GP Auto Racing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Španski dirkač Fernando Alonso želi postati lastnik kolesarske ekipe Euskaltel-Euskadi, ki se je nedavno znašla pred finančnim zlomom. Tako se je pred VN Italije že dogovoril za sestanek z Ernestom Colnagom, saj naj bi želel v svoji ekipi imeti njegova kolesa.

Ekipa Euskaltel Euskadi, ki je vse do lani veljala za stoodstotno baskovsko ekipo, pred letošnjo sezono pa v moštvo pripeljala Slovenca Jureta Kocjana in Roberta Vrečerja ter kolesarje iz Rusije, Nemčije in Maroka ter tudi Špance iz drugih pokrajin, je doslej uporabljala kolesa Orbea.

Čeprav najbolj plačani voznik formule 1 Fernando Alonso, po Forbesu letno služi 30 milijonov dolarjev, uradno še ni postal lastnik  pa njegova dejanja kažejo, da misli resno. 

Časnik Gazzetta dello Sport tudi razkriva, da si Alonso želi v ekipi, katere prvi načrti so bili, da bo sestavljena okoli olimpijskega prvaka iz Pekinga Samuela Sancheza, tudi zvezdnika Alberta Contadorja. Njegov osebni prijatelj ima sicer z ekipo Saxo Tinkoff pogodbo še za dve sezoni, a naj bi jo bil šef danske ekipe Bjane Riis pripravljen prekiniti. Težava je namreč njegova plača; Contador letno prejema po 4,5 milijona evrov, kar naj bi bilo za ekipo, ki je prav tako v finančnih težavah, preveč.