V Atlanti presenetil tudi mladi Škofic

Mina Markovič, Maja Vidmar in Domen Škofic so se uvrstili v finale tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju.

Objavljeno
30. september 2012 23.23
*acr* PLEZANJE
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Atlanta - Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Atlanti vpisala nov ekipni uspeh. V veliki finale so napredovali kar trije, Mina Markovič, Maja Vidmar in Domen Škofic.

Veseli zlasti uspeh komaj 18-letnega Škofica, mladinskega svetovnega podprvaka, ki je v polfinalu Atlante vpisal šesti dosežek. V polfinalu se je s tretjim mestom izkazala tudi Vidmarjeva, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti Mina Markovič pa je v polfinalu zasedla šesto mesto. Četrti slovenski predstavnik v Atlanti Urban Primožič je tekmo končal v polfinalu na 22. mestu.

»Domen si je kot najmlajši Slovenec v zgodovini s šestim mestom priplezal finale. Urban je na sredini smeri najprej napravil tehnično napako z dvojnim vpenjanjem, nato pa še izbral napačno kombinacijo gibov in končal na 22. mestu,« je po polfinalu iz Atlante sporočil selektor slovenske članske reprezentance Simon Margon.

Manj zadovoljna je bila Markovičeva, še zlasti, ker je v kvalifikacijah plezala brezhibno z vrhovoma v obeh kvalifikacijskih smereh. »S prikazanim v polfinalu zanesljivo ne morem biti zadovoljna. Privoščila sem si napako, kot že dolgo ne in padla na enem izmed ključnih gibov smeri, ko sem nekako ostala brez načrta. Vse, kar lahko rečem, je, da sem vesela, saj me zvečer čaka še ena možnost za boljšo predstavitev,« je povedala pred večernim finalom.