V Augusti se je Reed zavihtel v vodstvo

Na golf turnirju velike četverice v Augusti po drugem dnevu najbolje kaže Patricku Reedu, nič pa še ni odločenega.

Objavljeno
07. april 2018 09.51
GOLF-MASTERS/
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Augusta - Na uvodnem letošnjem turnirju serije major v golfu v ameriški Augusti je vodstvo po drugem dnevu prevzel Američan Patrick Reed, četrti po prvem dnevu, ki je v noči na soboto igrišče v zvezni državi Georgia zmogel s 66 udarci. Dva udarca zaostaja Avstralec Marc Leishman, štiri Šved Henrik Stenson, ki je bil po prvem dnevu izenačen z Reedom.

Razočaranje je bil nastop Američana Jordana Spietha, vodilnega po prvem dnevu, ki je tokrat igral dva udarca nad parom (74) in zdrsnil na četrto mesto. Četrti igralec sveta pa poudarja: »Še vedno sem v boju za zmago.«"

Vse slabše pa gre nekdanjemu prvemu zvezdniku svetovnega golfa Tigerju Woodsu. Ta je drugi dan zabeležil 75 udarcev in zdrsnil na skromno 40. mesto ter praktično izgubil vse možnosti za peto slavje. A 42-letni Američan vseeno ni nezadovoljen. »Pred šestimi meseci sploh nisem vedel, če bom še igral golf,« je dejal.

Severni Irec Rory McIlroy, ki mu manjka le še ta naslov za grand slam v karieri, pa se je po drugem dnevu izenačil s Spiethom in ohranja možnosti tudi za zmago, saj za vodilnim Reedom zaostaja ulovljivih pet udarcev. »Bomo videli. Sam skušam na igrišču vsakič pokazati le najboljši udarec, ki ga zmorem,« pred nadaljevanjem pravi McIlroy.