V boj za novega predsednika SZS le Kunstelj in Ulaga

Kdo bo novi predsednik Smučarske zveze Slovenije? Odgovor bo znan 26. septembra, ko bo izredna seja (volilne) skupščine SZS.

Objavljeno
13. september 2012 21.43
Tomaž Kunstelj - vodja sektorja za protokol na zunanjem ministrstvu
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana - Danes ob 12. uri se je iztekel rok za oddajo kandidatur za novega prvega moža naše krovne smučarske organizacije. Odkar jo je v začetku junija po burnih dogodkih na kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Južni Koreji zapustil Tomaž Lovše, jo sicer vodi Enzo Smrekar.

Kot je znano, sta kandidata za novega predsednika dva, in sicer Tomaž Kunstelj in Primož Ulaga. Prvega je predlagal Smučarski klub Triglav, drugega Smučarski skakalni klub Costella Ilirija. Glede na to, da oba prihajata iz nordijskih vrst, bi potemtakem vodenje Smučarske zveze Slovenije - seveda, če se v zadnjem trenutku vendarle ne bo pojavil tretji kandidat - sploh prvič doslej prevzel nordijec.

Kunstelj, nekdanji veleposlanik v Kanadi in zdajšnji generalni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije, je maja letos postal predsednik SK Triglav. V smučariji deluje že debelih trideset let. Kakor sam pravi, je začel kot voznik v SD Dolomiti, pri katerem je nadaljeval kot pomočnik trenerja, v zadnjem desetletju pa je bil predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo ter predsednik OK Planica, katerega član je še zmeraj.

Ulage verjetno ni treba podrobneje predstavljati; nekdanji vrhunski športnik, ki je z devetimi zmagami za svetovni pokal še vedno drugi najboljši slovenski smučarski skakalec za Primožem Peterko (15), se je po končani športni poti dokazal tudi kot podjetnik. Bil je tudi nordijski direktor, pa poslovni direktor nordijskih disciplin, direktor marketinga oziroma trženja pri SZS in nazadnje njen zunanji sodelavec.