V domžalski kletki bo šlo na vse ali nič

V dvorani Komunalnega centra nocoj uvodna prireditev združenja Cage Fight Championship z enajstimi Slovenci.

Objavljeno
27. september 2014 00.46
CFC
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana - Slovenski borci, ki bodo na drevišnji premierni prireditvi združenja Cage Fight Championship (CFC) vstopili v kletko sredi dvorane Komunalnega centra v Domžalah (od 20. ure naprej), so bili po včerajšnjem uradnem tehtanju v prostorih ljubljanske Oaze optimistično razpoloženi.

Glavni prireditelj dogodka Rudolf Pavlin (180 cm/94 kg), ki se bo v zadnjem obračunu večera v supertežki kategoriji mešanih borilnih športov (MMA) pomeril s Srbom Radovanom Radojčinom (198 cm/97 kg), bo skušal unovčiti svoje judoistično znanje in tekmeca čim prej spraviti na tla. »Ker je Radovan zelo dober borec v K1 in nevaren 'razbijač', se bom izogibal borbi stoje in ga skušal v 'parterju' prisiliti k vdaji,« je Pavlin razkril, kakšno taktiko je skoval za Radojčina.

Strategijo je pripravil tudi za svojo varovanko, boksarko Matejo Rajterič (do 52 kg), ki bo proti srbski karateistki Mireli Graovac prestala ognjeni krst med profesionalkami po pravilih K1. »Iskala bom borbo iz neposredne bližine in poskušala izkoristiti svoje prednosti z ročnimi udarci,« je napovedala 33-letna Vodičanka in besedo prepustila klubski kolegici pri Combat Academyju Tajdi Ratajc, sicer edini slovenski borki v MMA.

»Šla bom na vse ali nič in naredila vse za drugo zaporedno zmago,« je zaupala 26-letna Celjanka, ki se bo nocoj po robu postavila srbski Madžarki Jasmini Nadj. »Iz posnetkov, ki sem jih dobila o njej, se vidi, da je dobra borka v K1 in tudi boksu,« je Ratajčeva povedala o tekmici, ki ima že sedem profesionalnih boksarskih dvobojev (3 zmage, 1 neodločen izid, 3 porazi).

Na zmago upa tudi Edvin Ramdedovič (do 77 kg), ki se bo spoprijel z izkušenim Madžarom Mihalyjem Halaszom. »O nasprotniku ne vem prav veliko, sem pa pripravljen za vse sloge - tako za borbo stoje kot tudi na tleh,« je povedal Ramdedovič.

Ob zgoraj naštetih slovenskih borcih bo imel bučno podporo tudi izjemno obetavni Uroš Jurišič (do 84 kg), ki v dvobojih, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci, še ne pozna poraza. Peto profesionalno zmago (ob teh ima še ducat amaterskih) si bo prizadeval doseči proti Madžaru Botondu Horvathu.

»Dal bom vse od sebe in - upam - prikazal dobro borbo. Naj zmaga boljši!« je obračun s čvrstim nasprotnikom, kakor ga je opisal, napovedal Jurišič. Oči slovenskih ljubiteljev borilnih športov bodo posebej uprte tudi v izvrstnega kikboksarja in tekvondoista Redža Ljutiča (do 60 kg), preostali naši borci v K1 pa bodo Žiga Pečnik (do 71 kg), David Brzovič (do 81 kg), Ervin Hadžič (do 85 kg) ter v medsebojnem obračunu Grega Smole in Luka Vukas (do 77 kg).