V finalu pod Margetovo piščalko Jug in Szolnok

Madžarska na lovoriko v vaterpolski ligi prvakov čaka že od sezone 2003/04, Dubrovničani branijo lanski naslov.

Objavljeno
27. maj 2017 13.30
uho*VATERPOLO Slovenija - Belorusija
J. P.
J. P.

Budimpešta - V današnjem finalu lige prvakov v vaterpolu si bosta ob 16.45 v Duna Areni v Budimpešti nasproti stala dubrovniški Jug in madžarski Szolnok, medtem ko se bosta uro in pol prej za bron usekala italijanski Pro Recco in še drugi domač predstavnik Eger. V včerajšnjem dvoboju za končno peto mesto je Brescia z 8:5 odpravila Olympiakos.

Nekoliko lažje polfinalno delo je imel Szolnok, ki je bil v madžarskem derbiju od Egra boljši s 7:5 (1:2, 2:0, 2:1, 2:2), predvsem po zaslugi Andrije Prlainovića in Aarona Youngerja, ki sta zadela po trikrat, le da je 30-letni Srb za to potreboval kar devet poskusov, mlajši Avstralec pa zgolj štiri.

Jug, ki je v tretji četrtini zaostajal za gol (6:7), je nato s tremi zaporednimi zadetki le strl odpor čvrstega Pro Recca z 10:9 (4:2, 2:2, 3:4, 1:1). Poražencem niso pomagali niti štirje zadetki iz osmih sproženih strelov Filipa Filipovića. Dubrovničani branijo lansko lovoriko in lovijo že peto, Szolnok pa krstno in sploh prvo madžarsko po sezoni 2003/04.

Slovenski predstavnik na turnirju je izkušeni sodnik Boris Margeta, ki ga je doletela čast sojenja v današnjem finalnem dvoboju, ob njem bo pravico delil še Romun Adrian Tiberiu Alexandrescu. Kranjčan je piskal tudi že v polfinalnem obračunu madžarskih moštev.