V finalu tudi Garnbretova, Markovičeva in Škofic

V polfinalu sklepne težavnostne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju edina do vrha Janja Garnbret.

Objavljeno
14. november 2015 23.23
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Kranj - Pričakovanja slovenske športne javnosti so se uresničila, v jutrišnjem finalu sklepne preizkušnje težavnostnega svetovnega pokala v športnem plezanju, ki ga bo od 18.45 naprej gostila dvorana Zlato polje v Kranju, bodo domače barve branili kar trije tekmovalci: v ženski konkurenci Janja Garnbret in Mina Markovič, v moški pa Domen Škofic. Vsi trije so letos že stali na stopničkah na tekmah tega ranga in so že pred današnjim kranjskim dogajanjem sodili v ozek krog kandidatov za stopničke.

Še enkrat več je presenetila in nase opozorila komaj 16-letna vzhajajoča zvezda Garnbretova, ki je edina med vsemi polfinalistkami (in polfinalisti) priplezala do vrha, za seboj pa pustila tudi močno favorizirani Južnokorejko Jain Kim (37+) in Markovičevo (35), ki je končala kot četrta, predse pa spustila še Belgijko Anak Verhoeven (36+). Preostala četverica Slovenk je končala v polfinalu: Rebeka Kamin (28+) in Tjaša Slemenšek (27+) sta druga za drugo končali na 17. in 18. mestu, Veronika Meke (16+) in Tjaša Kalan (2), ki je potiho prav tako merila v finale, a se ji je nastop ponesrečil, pa nista ugnali nobene tuje tekmice.

Pri moških je bil najprepričljivejši Avstrijec Jakob Schubert (43+), drugo mesto pa si je s Kanadčanom Seanom McCollom razdelil tudi Škofic (oba 42+), ki ostaja celo v igri za globus. Drugi slovenski polfinalist Urban Primožič je sicer pokazal več kot v kvalifikacijah, vendar pa rezultat 36 za več kot štirinajsto mesto ni zadostoval.