V Hramu športnih junakov od danes tudi Polona Dornik in Marko Elsner

Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je tako med legende uvrstilo že 56 slovenskih športnikov.

Objavljeno
19. december 2017 10.19
J. P.
J. P.

Ljubljana - Danes zvečer se bosta 54 legendam slovenskega športa, ki jim je že mesto v Hramu športnih junakov Društva športnih novinarjem Slovenije (DŠNS) - kot zadnja sta bila lani sprejeta nekdanja rokometaša Rolando Pušnik in pokojni Iztok Puc -, pridružila dva nova obraza: bivši nogometaš Marko Elsner in košarkarica Polona Dornik.

DŠNS slovesno umestitev pripravlja v sodelovanju s košarkarskim prvakom Petrolom Olimpijo v Stožicah, kjer hram domuje, poroča STA. Med polčasom dvoboja lige prvakov z Banvitom bo oba slovita športnika ob izročitvi kipcev pozdravilo tudi občinstvo v dvorani.

Hram športnih junakov je vrata odprl leta 2011, kot prva sta mesto v njem na prireditvi Športnik leta našla legendarna telovadca Leon Štukelj in Miroslav Cerar, naša najboljša športnika minulega stoletja. Leto pozneje se jima je v hramu pridružilo 19 športnikov, ki so tekmovali do sredine sedemdesetih, leta 2013 pa še 28 velikanov, ki so nastopali do slovenske osamosvojitve, na čelu s smučarko Matejo Svet. Predlanskega avgusta so člani postali še nogometaš Srečko Katanec, košarkar Jure Zdovc in alpski smučar Rok Petrovič.