V Kamniku tudi ameriška blokerka in Urška Igličar

Grosupeljska odbojkarica lahko zaigra na mestu sprejemalke ali korektorke, Mekana Barnes pa bo nadomestila Lucy Charuk.

Objavljeno
16. oktober 2014 08.27
regent odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Kamnik - Ker odbojkarice Calcita Volleyballa ne nastopajo v prvem delu sezone domačega prvenstva, ima vodstvo kamniškega kluba še čas za popolnitev igralskih vrst. In res, peščici deklet, ki so ostale iz minule sezone, mladinkama Klari Kregar in Maji Forštnarič ter podajalski okrepitvi Zali Kranjc sta se te dni pridružila dva sveža obraza: reprezentantka Urška Igličar in ameriška blokerka Mekana Barnes.

Komaj 19-letna Grosupeljčanka, ki lahko igra tako na sprejemalskem kot korektorskem položaju, je novemu delodajalcu obljubila triletno zvestobo. »Želela sem si na študij onkraj 'luže', a se mi ni izšlo po željah. V Kamniku so mi ponudili mesto v ekipi, kar sem z veseljem sprejela in s klubom opravila tudi že domala celotne priprave na novo sezono,« je poudarila brucka ljubljanske ekonomske fakultete, ki si je zadnji dve sezoni kruh služila v Novi KBM Branik.

Mekana Barnes pa je zaenkrat edina tujka v prevetreni ekipi Calcita. Na blokerskem mestu bo nadomestila odlično Kanadčanko Lucy Charuk, ki se je preselila v Hamburg. Američanka, ki bo čez dva tedna dopolnila 28 let, je visoka 183 centimetrov in je nazadnje nosila majico zasedbe Florida Waves. Preizkusila se je tudi že v Evropi kot članica španskega Benidorma, sicer pa se lahko pohvali tudi z nekaj reprezentančnimi nastopi.