V Lipici eden največjih svetovnih konjeniških trenerjev

Konjeniški zvezi Slovenije je v sodelovanju s Kobilarno Lipica uspel projekt z imenom Razvoj športne strukture.

Objavljeno
22. september 2014 16.45
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Lipica - Konjeniška zveza Slovenije v sodelovanju s Kobilarno Lipica uspešno kandidirala na razpisu Mednarodnega olimpijskega komiteja za razvoj nacionalne športne strukture, kar pomeni, da bo največ petnajstim slovenskim jahačem omogočen trening s priznanim trenerjem Arthurjem Kottasom Heldenbergom.

»Konjeniška zveza Slovenije in Kobilarna Lipica bosta perspektivnim slovenskim jahačem prvič omogočili niz brezplačnih treningov pod vodstvom enega najvidnejših svetovnih trenerjev za dresurno jahanje Arthurja Kottasa Heldenberga,« je bistvo projekta za STA razložil v. d. direktorja Kobilarne Lipica Boštjan Bizjak.

Projekt predstavlja veliko priložnost za slovensko konjeništvo, saj se mu z nizom treningov pod vodstvom avstrijskega strokovnjaka Heldenberga, ki je v Španski jahalni šoli na Dunaju deloval kot glavni trener, ponuja priložnost za občuten korak naprej. »Za mnoge slovenske jahače pomeni prvo priložnost sodelovanja z enim mednarodno najbolj uveljavljenih trenerjev. Z gotovostjo lahko trdimo, da bi bilo tovrstno izobraževanje sicer za mnoge nedosegljivo, tako z vidika organizacije kot tudi cenovne dostopnosti. Obenem pomeni projekt dolgo pričakovano prvo konkretno dejanje v smeri ustanovitve konjeniškega izobraževalnega središča, ki ga v Lipici načrtujemo že nekaj desetletij,« je pojasnil strokovni vodja Kobilarne Lipica Janez Rus.