V Zagrebu uspešna le Trstenjakova

Drugi dan velike nagrade judoistov v Zagrebu se je izmed peterice Slovencev v nadaljevanje prebila le Tina Trstenjak.

Objavljeno
13. september 2014 14.45
lvi*judo
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Zagreb - Drugi dan zagrebške velike nagrade za slovenske judoiste zaenkrat ni bil preveč uspešen, saj se je izmed peterice nastopajočih, ki se borijo danes, v nadaljevanje tekmovanja uvrstila le bronasta z zadnjega SP v Čeljabinsku Tina Trstenjak.

24-letnica se je v kategoriji do 63 kilogramov prebila v četrtfinale in si s tem zagotovila popoldanske nastope, medtem ko so preostali štirje reprezentanti z borbami danes že zaključili. Rok Drakšič se je moral v kategoriji do 73 kg posloviti že po prvi borbi, ko ga je po točkah premagal Belgijec Jean Yves Bottieau. Jesenko Četić je med borci do 81 kg prvo borbo še dobil, a drugo izgubil in prav tako ostal brez uvrstitve. V isti kategoriji je nastopil še Gašper Jerman in klonil že v prvi borbi proti Nemcu Dominicu Resselu. Med borkami do 70 kg je enaka usoda doletela še Anko Pogačnik, ki je izgubila proti Britanki Megan Fletcher, poroča STA.

Prvi dan tekmovanja se je od Slovencev izkazal predvsem Adrian Gomboc, ki je v kategoriji do do 66 kilogramov osvojil tretje mesto, Andraž Jereb in Vlora Beđeti sta bila peta, Petra Nareks pa sedma.

V nedeljo nastop čaka še drugo bronasto z zadnjega SP Ano Velenšek (do 78 kg), Klaro Apotekar (do 78 kg), Urško Urek (nad 78 kg), Davida Kukovico in Mihaela Žganka (oba do 90 kg) ter Vita Dragiča (nad 100 kg).

Finalne preizkušnje so vsak dan na sporedu od 17. ure naprej, kvalifikacije pa se začenjajo ob 10. uri.