Van der Ploeg in Engenova svetovna prvaka v krosu na izpadanje

Avstralec Paul van der Ploeg in Švedinja Alexandra Engen sta na SP v gorskem kolesarstvu slavila v krosu na izpadanje.

Objavljeno
01. september 2013 14.54
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Durban - Gorski kolesarji so se na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu pomerili v krosu na izpadanje. Naslov prvakov sta osvojila Avstralec Paul van der Ploeg in Švedinja Alexandra Engen.

V moški konkurenci sta se poleg Van der Ploega na zmagovalni oder uvrstila še evropski prvak, Avstrijec Daniel Federspiel, in Argentinec Andres Catriel Soto.

Pri ženskah je drugo mesto osvojila Jolanda Neff, za katero je to drugo zaporedno srebro na SP, tretja je bila njena rojakinja Linda Indergand.

Od Slovencev je nastopil le Gregor Krajnc, ki je tekmovanje končal v kvalifikacijah in osvojil končno 60. mesto. Prijavljeni sta bili tudi Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič, ki pa se po sobotni dirki v olimpijskem krosu nista odločili za nastop.

Černilogarjeva 16., Pandur 31.

Britanka Rachel Atherton je osvojila zlato kolajno v spustu, druga je bila Francozinja Emmeline Ragot, tretja pa Avstralka Hannah Tracey. Nastop se je ponesrečil edini Slovenki na startu Zarji Černilogar, ki je osvojila predzadnje, 16. mesto

V moškem spustu je svetovni prvak postal Južnoafričan Greg Minnaar, ki je za slabe štiri desetinke prehitel Avstralca Michaela Hannaha, tretji pa je bil še en predstavnik Avstralije, Jared Graves.

Edini slovenski predstavnik Žiga Pandur je tekmovanje sklenil na 31. mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev na tovrstnih prvenstvih, s čimer je tudi izpolnil zastavljeni cilj.