Van Niekerk gledal v hrbet Simbineju

Svetovni rekorder in olimpijski zmagovalec v teku na 400 m je ostal brez naslova državnega prvaka na 100-metrski razdalji.

Objavljeno
22. april 2017 13.13
reut*van Niekerk OLYMPICS-RIO-ATHLETICS-M-400M
J. P.
J. P.

Johannesburg - Svetovni rekorder in olimpijski zmagovalec v teku na 400 metrov, južnoafriški atlet Wayde van Niekerk, je ostal brez naslova državnega prvaka na 100-metrski razdalji, ki mu ga je v Potchefstroomu izpred nosu izmaknil Akani Simbine. Olimpijski finalist iz Ria je namreč ciljno črto prečkal v času 9,95 oziroma devet stotink hitreje kot Van Niekerk.

Tako se je že petič v sezoni spustil pod magično mejo desetih sekund in vnovič potrdil, da sodi med ta hip najboljše afriške šprinterje: »S časom sem kar zadovoljen. Tekmovanja sem se udeležil, da bi v vitrino vrnil lani izgubljeni naslov državnega prvaka, in bil sem uspešen. Vzdušje je bilo tekmovalno, napeto. Južnoafriška atletika mora čuvati svoje šprinterje.«

Kot poroča STA, je Van Niekerk vseeno vpisal svoj najboljši izid v sezoni in se počasi vrača v lansko olimpijsko formo: »V štartnem bloku sem zaspal, a se nato hitro sprostil in dobro nadaljeval.« Že dvanajstič je državna prvakinja v metu kopja postala lani srebrna olimpijka Sunette Viljoen (63,49 metra), medtem ko je olimpijska zmagovalka Caster Semenya brez težav opravila s konkurenco v kvalifikacijah tekov na 400 in 800 metrov, finalna nastopa jo čakata danes.